מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- TETRALOGY OF FALLOTאוראל30/07/2011
שלום,קוראים לי אוראל,אני בת 22,נולדתי עם מום מולד TETRALOGY OF FALLOT,עברתי ניתוח ראשון בגיל חודשיים,וניתוח תיקון בגיל שנתיים.
והשבוע אני צריכה לעשות ניתוח נוסף להוספת מסתם,אני בכל 22 שנותיי הייתי ילדה רגילה לכל,בלי אף שהן מגבלויות.
הייתי רוצה לדעת מה הסיכונים בניתוח? אם זה ניתוח מסובך? מה אחוזי הצלחה שלו,ומה זמן ההתאוששות,האמת שאני מתה מפחד לקראת הניתוח הזה,וממש לא יודעת למה לצפות,אני אשמח מאודד!!!! אם תענו לי על השאלות ואפילו אם תרגיעו אותי .... אני נכנסת לניתוח בהרגשה רעה מאוד,הניתוח קשה?..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכהה נואשות לתגובההה
אוראל30/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
TETRALOGY OF FALLOT - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/07/2011שלום אוראל
במום שיש לך TOF , לאחר התיקון של מוצא חדר ימין נשארת לעתים לא רחוקות דליפה ניכרת של המסתם הריאתי. לאורך זה תופעה זו אינה רצויה והיא גורמת להגדלה ניכרת של החדר הימני ולעתים להפרעה בתפקודו ועקב כך התעייפות וחולשה עד אי ספיקת הלב. כמוכן מצב זה מעלה הסיכוי להפרעות קצב שיכולות להיות מסוכנות. הטיפול במקרים אלה הוא ניתוח להשתלת הומוגרפט (צינור ביולוגי עם מסתם של אדם שעבר הכנה מיוחדת). הניתוח הוא מוצלח ברוב הגדול של המקרים , הוא חיוני ואינו בדרגת סיכון גבוהה (אם כי כמובן בכל ניתוח יש סיכון מסוים). ההומוגרפט מתפקד בערך כ 10-15 שנה ולרוב יש הופעה של דליפה או הצרות חוזרת ואז בד"כ ניתן להשתיל שם מסתם ביולוגי בצנתור ללא ניתוח (מה שקשה עדיין לעשות היום כפרוצדורה ראשונה) .
אחרי הניתוח את אמורה (לאחר התאוששות של מספר שבועות) להרגיש יותר טוב מאשר כעת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!!
אוראל30/07/2011רק לא כלכך הבנתי כשרשמת "צינור ביולוגי עם מסתם של אדם שעבר הכנה מיוחדת"..
לא עברתי הכנה מיוחדת כלשהיא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה רבה!!! - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/07/2011לא את צריכה לעבור הכנה, אלא החומר שמושתל.
בסה"כ כמו שנשמע לי את יכולה להיות שלמה עם הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)