TETRALOGY OF FALLOT

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• TETRALOGY OF FALLOT
    אוראל
    30/07/2011

שלום,קוראים לי אוראל,אני בת 22,נולדתי עם מום מולד TETRALOGY OF FALLOT,עברתי ניתוח ראשון בגיל חודשיים,וניתוח תיקון בגיל שנתיים.
    והשבוע אני צריכה לעשות ניתוח נוסף להוספת מסתם,אני בכל 22 שנותיי הייתי ילדה רגילה לכל,בלי אף שהן מגבלויות.
    הייתי רוצה לדעת מה הסיכונים בניתוח? אם זה ניתוח מסובך? מה אחוזי הצלחה שלו,ומה זמן ההתאוששות,האמת שאני מתה מפחד לקראת הניתוח הזה,וממש לא יודעת למה לצפות,אני אשמח מאודד!!!! אם תענו לי על השאלות ואפילו אם תרגיעו אותי .... אני נכנסת לניתוח בהרגשה רעה מאוד,הניתוח קשה?..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TETRALOGY OF FALLOT

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחכהה נואשות לתגובההה

אוראל
    30/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TETRALOGY OF FALLOT - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    30/07/2011

שלום אוראל
    במום שיש לך TOF , לאחר התיקון של מוצא חדר ימין נשארת לעתים לא רחוקות דליפה ניכרת של המסתם הריאתי. לאורך זה תופעה זו אינה רצויה והיא גורמת להגדלה ניכרת של החדר הימני ולעתים להפרעה בתפקודו ועקב כך התעייפות וחולשה עד אי ספיקת הלב. כמוכן מצב זה מעלה הסיכוי להפרעות קצב שיכולות להיות מסוכנות. הטיפול במקרים אלה הוא ניתוח להשתלת הומוגרפט (צינור ביולוגי עם מסתם של אדם שעבר הכנה מיוחדת). הניתוח הוא מוצלח ברוב הגדול של המקרים , הוא חיוני ואינו בדרגת סיכון גבוהה (אם כי כמובן בכל ניתוח יש סיכון מסוים). ההומוגרפט מתפקד בערך כ 10-15 שנה ולרוב יש הופעה של דליפה או הצרות חוזרת ואז בד"כ ניתן להשתיל שם מסתם ביולוגי בצנתור ללא ניתוח (מה שקשה עדיין לעשות היום כפרוצדורה ראשונה) .
    אחרי הניתוח את אמורה (לאחר התאוששות של מספר שבועות) להרגיש יותר טוב מאשר כעת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!!!

אוראל
    30/07/2011

רק לא כלכך הבנתי כשרשמת "צינור ביולוגי עם מסתם של אדם שעבר הכנה מיוחדת"..
    לא עברתי הכנה מיוחדת כלשהיא....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!!! - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    30/07/2011

לא את צריכה לעבור הכנה, אלא החומר שמושתל.
    בסה"כ כמו שנשמע לי את יכולה להיות שלמה עם הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו