חשד להיוצרות טריואלית של מסתם ראיתי

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• חשד להיוצרות טריואלית של מסתם ראיתי
    אפרת
    16/08/2011

שלום וברכה!
    אני בחודש שמיני להריון ועשו לי אקו לב עוברי ואמרו לי שיש חשד להרחבה טריואלית של המסתם הראיתי בלב העובר ואחרי הלידה צריך לעשות אקו לב שוב לעובר.
    האים זה מסוכן או שזה דבר שכיח???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד להיוצרות טריואלית של מסתם ראיתי - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/08/2011

שלום אפרת
    האם מדובר בהצרות או הרחבה?
    ואשמח שתצטטי קצת יותר מהתשובה של האקו לב עובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר על הרחבה קלה

אפרת
    17/08/2011

מדובר על הרחבה קלה של עורק ראיתי הראשי 7.4 מ"מ כל השאר תקין לחלוטין.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברצוני להוסיף שעשיתי 2 בדיקות אקו

אפרת
    17/08/2011

ברצוני להוסיף שהעשיתי 2 בדיקות אקו לב עובר האחד בשבוע 26 ושם הרופא אמר אי אפשר לשלול הצירות טריוואלית של המסתם ריאיתי 7.3 לעומת 4.4 מ"מ באאורטה ולכן לחזור שוב על הבדיקה ובפעם השניה אמר ללא שינוי

האם יש מקום לדאגה??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברצוני להוסיף שעשיתי 2 בדיקות אקו - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/08/2011

שלום אפרת
    אני מקווה שאני מבין נכון את הממצאים.
    למעשה מה שנמצא הוא שעורק הראה רחב מאבי העורקים ללא מום לב ברור.
    בד"כ בעובר עורק הראה מעט גדול מאבי העורקים. המספרים שאת מוסרת מראים על הבדל מעט יותר מהרגיל בגודל.
    לעתים מדובר בווריאנט נורמלי. לעתים מדובר באנומליה קלה של המסתם הראתי שגורמת להרחבה של עורק הראה ללא משמעות רבה. לעתים זה ממצא שמרמז על בעיה (הצרות) באבי העורקים שנקראת קוארקטציה של אאורטה (מום שקשה לאבחן בתוך הרחם והוא ניתן לאבחון ואף לתיקון טוב אחרי הלידה).
    לעתים מדובר במום של חזרה לא תקינה של ורידי הראה (איני יודע אם הם הודגמו היטב בבדיקה)
    בקיצור יתכן שזה כלום אך יתכנו מספר אבחנות (שניתנות בד"כ לטפול טוב) שלא ניתן בוודאות לעשות בעובר ולכן כדאי לבדוק התינוק לפני שחרורו מחדר התינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו