מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשד להיוצרות טריואלית של מסתם ראיתיאפרת16/08/2011
שלום וברכה!
אני בחודש שמיני להריון ועשו לי אקו לב עוברי ואמרו לי שיש חשד להרחבה טריואלית של המסתם הראיתי בלב העובר ואחרי הלידה צריך לעשות אקו לב שוב לעובר.
האים זה מסוכן או שזה דבר שכיח???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשד להיוצרות טריואלית של מסתם ראיתי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/08/2011שלום אפרת
האם מדובר בהצרות או הרחבה?
ואשמח שתצטטי קצת יותר מהתשובה של האקו לב עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר על הרחבה קלה
אפרת17/08/2011מדובר על הרחבה קלה של עורק ראיתי הראשי 7.4 מ"מ כל השאר תקין לחלוטין.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברצוני להוסיף שעשיתי 2 בדיקות אקו
אפרת17/08/2011ברצוני להוסיף שהעשיתי 2 בדיקות אקו לב עובר האחד בשבוע 26 ושם הרופא אמר אי אפשר לשלול הצירות טריוואלית של המסתם ריאיתי 7.3 לעומת 4.4 מ"מ באאורטה ולכן לחזור שוב על הבדיקה ובפעם השניה אמר ללא שינוי
האם יש מקום לדאגה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברצוני להוסיף שעשיתי 2 בדיקות אקו - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/08/2011שלום אפרת
אני מקווה שאני מבין נכון את הממצאים.
למעשה מה שנמצא הוא שעורק הראה רחב מאבי העורקים ללא מום לב ברור.
בד"כ בעובר עורק הראה מעט גדול מאבי העורקים. המספרים שאת מוסרת מראים על הבדל מעט יותר מהרגיל בגודל.
לעתים מדובר בווריאנט נורמלי. לעתים מדובר באנומליה קלה של המסתם הראתי שגורמת להרחבה של עורק הראה ללא משמעות רבה. לעתים זה ממצא שמרמז על בעיה (הצרות) באבי העורקים שנקראת קוארקטציה של אאורטה (מום שקשה לאבחן בתוך הרחם והוא ניתן לאבחון ואף לתיקון טוב אחרי הלידה).
לעתים מדובר במום של חזרה לא תקינה של ורידי הראה (איני יודע אם הם הודגמו היטב בבדיקה)
בקיצור יתכן שזה כלום אך יתכנו מספר אבחנות (שניתנות בד"כ לטפול טוב) שלא ניתן בוודאות לעשות בעובר ולכן כדאי לבדוק התינוק לפני שחרורו מחדר התינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)