שלום רב מאד מוטרדת

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• שלום רב מאד מוטרדת
    מיכל
    08/09/2011

שלום רב, מבקשת ייעוץ, אני בהריון שני, הריון ראשון לעוברית זוהה VSD פריממברנוטי גדול, בנוסף היה לה עורק טבורי יחיד, נולדה פגית, נכנסה לאי ספיקת לב מאד מוקדם,טופלה בתרופות ונותחה בגיל 3 חודשים, ב"ה הכל הכל עבר בשלום (אבל נפשית היה מאד קשה).
    הילדה היום בריאה ושמחה.

אתמול חזרתי מסקירה ראשונה שבוע 15, (הריון שני) הרופא חושב (לא בטוח) שיש שוב vsd פריממברנוטי קטן, הפעם לא חסר עורק טבורי וכל הסקירה תקינה. הוא לה היה בטוח וכמובן שאני הולכת לאקו לב עובר בשבוע 20, אבל אני שוב בחרדות שאני שוב נכנסת לאותו סרט, האם זה גנטי? האם גורל החור הזה באם קיים יכול להיות שונה? או שזה אומר שאני שוב הולכת לכיוון ניתוח?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב מאד מוטרדת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב מאד מוטרדת - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/09/2011

שלום מיכל.
    נראה לי שאין הצדקה בינתיים להיכנס לחרדה.
    ראיתי כבר עשרות מקרים שהיה חשד ל VSD פריממברנוטי קטן בסקירה מוקדמת ובהמשך התברר שאין כל בעיה.
    המחיצה באזור זה היא דקה כמו ניר ולעתים קרובות קשה לראות אותה היטב ונראה כאילו יש פגם.
    ברוב הגדול מאד של המקרים אין חזרה של המום הזה בהריונות נוספים.
    גם במקרה הכי גרוע , אם יש VSD קטן אין זו בעיה משמעותית.
    נראה לי שכדאי לך להירגע ולחכות לבדיקת אקו לב עובר מאוחר יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו