חשד למום לב מורכב

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• חשד למום לב מורכב
    אור
    10/09/2011

שלום, הייתי בסקירת מערכות מוקדמת (שבוע 15). והממצאים לאחר שעתיים של בדיקה בערך שרובה סביב פענוח הלב הם: סיטוס תקין. אסימטריה בין העליות והחדרים חדר שמאלי מוצר עליה שמאלית גם כן קטנה. ורידי ריאה מודגשים נכנסים לעליה ימינית. מסתמים באינסרציה מקבילה- קרוקס לא יציב- תמונה היכולה להתאים ל VSDגדול\ AV CANAL. כלי רחב היוצא מהחדר הונטרילי מתפצל ומתאים לפולמונליס מורחב. קדמית לו כלי נוסף הקשה להדגמה הנראה כיוצא במקביל אליו. תמונה החשודה ל TGAמורכב. המלצה לבדיקה בנוכחות קרדיולוג. ראשית ברור לי שיש כאן חשד גדול למום בלב מורכב. שאלתי היא: האם בדיקה מסוג זה בשבוע זה יכולה להיות ודאית ? בממצאים רשום "תמונה חשודה".."תמונה יכולה ל.." . בהנחה שאני מעוניינת לחכות לעוד שבוע- שבועיים (שייתכן שהתמונה תיהיה ברורה יותר וודאית ) מה ההשלכות? מה ההמלצות בעיניך למצב הנ"ל? ברור בכל המשתמע מכך שההריון יקר לי וחשוב לי על כן אני לא ממהרת לקבל את החלטה לעבור גרידה במיידי. אודה על תשובתכם המהירה. תודה רבה! אגב- שאר האיברים בגוף העובר תקינים לחלוטין, שקיפות עורפית - 1:6400 הרופא אמר גם שזה לא נראה לו כמו תסמונת דאון..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד למום לב מורכב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד למום לב מורכב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/09/2011

שלום אור
    סקירה בשבוע 15 יכולה להיות לעתים די קשה.
    לפני שמחליטים ולפני שנותנים יעוץ קרדיולוגי לגבי העובר, חשוב מאד לעשות אבחנה יותר מדויקת ויותר בטוחה.
    נראה לי שכדאי מאד בשלב זה לעשות אקו לב עובר לקראת שבוע 17-18 שאז לעתים קרובות אנו יכולים לקבל תמונה יותר ברורה ואפשר לייעץ גם לגבי המשמעות של המום וגם ההשלכות הגנטיות.
    נראה לי שלמרות המתח והחוסר ודאות כדאי להמתין לבדיקה טובה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו