מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשד למום לב מורכבאור10/09/2011
שלום, הייתי בסקירת מערכות מוקדמת (שבוע 15). והממצאים לאחר שעתיים של בדיקה בערך שרובה סביב פענוח הלב הם: סיטוס תקין. אסימטריה בין העליות והחדרים חדר שמאלי מוצר עליה שמאלית גם כן קטנה. ורידי ריאה מודגשים נכנסים לעליה ימינית. מסתמים באינסרציה מקבילה- קרוקס לא יציב- תמונה היכולה להתאים ל VSDגדול\ AV CANAL. כלי רחב היוצא מהחדר הונטרילי מתפצל ומתאים לפולמונליס מורחב. קדמית לו כלי נוסף הקשה להדגמה הנראה כיוצא במקביל אליו. תמונה החשודה ל TGAמורכב. המלצה לבדיקה בנוכחות קרדיולוג. ראשית ברור לי שיש כאן חשד גדול למום בלב מורכב. שאלתי היא: האם בדיקה מסוג זה בשבוע זה יכולה להיות ודאית ? בממצאים רשום "תמונה חשודה".."תמונה יכולה ל.." . בהנחה שאני מעוניינת לחכות לעוד שבוע- שבועיים (שייתכן שהתמונה תיהיה ברורה יותר וודאית ) מה ההשלכות? מה ההמלצות בעיניך למצב הנ"ל? ברור בכל המשתמע מכך שההריון יקר לי וחשוב לי על כן אני לא ממהרת לקבל את החלטה לעבור גרידה במיידי. אודה על תשובתכם המהירה. תודה רבה! אגב- שאר האיברים בגוף העובר תקינים לחלוטין, שקיפות עורפית - 1:6400 הרופא אמר גם שזה לא נראה לו כמו תסמונת דאון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשד למום לב מורכב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/09/2011שלום אור
סקירה בשבוע 15 יכולה להיות לעתים די קשה.
לפני שמחליטים ולפני שנותנים יעוץ קרדיולוגי לגבי העובר, חשוב מאד לעשות אבחנה יותר מדויקת ויותר בטוחה.
נראה לי שכדאי מאד בשלב זה לעשות אקו לב עובר לקראת שבוע 17-18 שאז לעתים קרובות אנו יכולים לקבל תמונה יותר ברורה ואפשר לייעץ גם לגבי המשמעות של המום וגם ההשלכות הגנטיות.
נראה לי שלמרות המתח והחוסר ודאות כדאי להמתין לבדיקה טובה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)