SSA והריון

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• SSA והריון
    גלית
    15/09/2011

שלום, אני חולת סקלרודרמה מסוג קרסט. יש SSA 25.5 .מה קורה בהריון? הבנתי שצריך לעשות אקו לב לעובר משבוע 16 , מחשש להפרעות קצב.
    שאלתי היא- מה המשמעות של הדבר? האם ניתן למנוע? לטפל? זה מסוכן לי או לעובר? מה הסבירות של התופעה? ואולי לא כדאי להיכנס להריון כלל?..
    אני בת 38, נוטלת נידיפין לסקלרודרמה, ובנוסף גם לוסטרל נגד דיכאון..
    המון תודה מראש על התייחסותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    SSA והריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• SSA והריון - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/09/2011

שלום גלית.
    נוגדנים מסוג SSA ו/או SSB יכולים בחלק קטן של המקרים לעבור את השילייה ולגרום נזק למערכת ההולכה החשמלית בלב העובר. (כלומר ברוב המקרים לא יהיו בעיות)
    בלב יש קוצב עצמי שנמצא בפרוזדור ימין. משם יורד הגירוי החשמלי לחדרים. הגירוי החשמלי גורם לתאי השריר של הלב להתכווץ. פגיעה במערכת ההולכה, במעבר בין הפרוזדורים לחדרים עלול להביא לכך שהגירוי אינו יורד לחדרים (זה נקרא בלוק במעבר בין הפרוזדורים לחדרים COMPLETE AV BLOCK )
    במקרה כזה החדרים יתכווצו הרבה יותר לאט (כ 50-60 לדקה במקום 140 לדקה) והעובר יכול להיות מאד חולה בגלל כך. כאשר מופיע הבלוק הוא בד"כ לא הפיך.
    באקו לב עובר אנו יכולים להעריך את הקצב וגם את הזמן שלוקח לגירוי לעבור מהפרוזדורים לחדרים. לעתים לפני שמופיעה חסימה שלמה יכולה להיות האטה בהולכה ואותה אנו מנסים לאתר. לכן נהוג לבצע אקו לב עובר בערך אחת לשבועיים לברר איך ההולכה. אם יש האטה משמעותית בהולכה יש שממליצים לתת לאשה טפול בסטרואידים שעוברים דרך השילייה ויש שמאמינים שזה יכול לעצור את התפתחות הבלוק. האם זהו הריון ראשון? מה היה בקודמים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה

גלית
    17/09/2011

ראשית תודה..
    ילדתי כבר בהריון תקין לחלוטין ילד אחד שכעת בן 6 .
    הסקלרודרמה מסוג קרסט אובחנה אצלי לפני כשנה.אז לא ידעתי על המחלה שבגופי..
    לקחתי פרוזק נגד דיכאון(ועדיין לוקחת -לוסטרל) בהריון ודאגתי לגבי השפעתו ,
    עכשיו עלי לקחת בחשבון גם את הנוגדנים.
    במקרים המועטים שיש בהם מעבר נוגדנים, מה אז גורלו וגורלי?טיפול?הפלה?
    אולי בעצם אין עלי לחשוב על מצבים אלו ולתת למציאות ולחיים להתגלגל, או לחילופין בגלל שמצבי הנפשי והבריאותי לא אופטימלי, ורמת הסיכון והבעיות יחסית גדולה ,ובהתחשב בזה שאני כבר אמא ,לא כדאי לי להיכנס לזה , ולהשלים עם המצב .(אני יכולה להשלים עם כל דבר, כמעט, בתנאי שאני יודעת שעשיתי את המכסימום האפשרי )
    המון תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

גלית
    17/09/2011

בני אובחן מלידתו בהיצרות קלה במסתם הפולמונריעם השפעה מינימלית על מפל הלחצים שאינה דורשת טיפול בשלב זה. הוא במעקב אצל קרדיולוג פעם בשנתיים.
    בזמנו חשבתי שאולי זו תוצאה של הפרוזק . ייתכן שזו השפעה של הנוגדנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/09/2011

שלום גלית
    לגבי המחלה שלך ומצבך לגבי הריון את חייבת להתייעץ עם הראומטולוג והגניקולוג שלך ואולי גם הפסיכולוג.
    אני יכול לספר לך רק בנושא הנוגדנים והעובר.
    רוב הסיכויים שלא תהיה פגיעה בעובר!. גם אם תהיה פגיעה מסוג AV BLOCK חלק מהעוברים שורדים יפה ולעתים בשלב מסוים אחרי הלידה זקוקים לקוצב לב (שזה לא נורא היום).
    חלק מהעוברים שיפתחו את הבעיה(שוב, מדובר במיעוט קטן) לא ישרדו.
    למיטב ידיעתי את לא אמורה להיפגע מעניין הנוגדנים.
    לא ידוע לי קשר בין PS קל (שהוא חסר משמעות) לבין הנוגדנים.
    נראה לי שאת יכולה פחות לחוצה בעניין הנוגדנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרי איתי קשר

טלי
    21/10/2011

הי גלית , צרי איתי קשר . גם לי יש קרסט , מעוניינת בהריון (לי התפרצה המחלה בהריון בחודש שמיני ) היום בני בן 2 וחודשיים .
    0523-510054 (דגנית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו