מסתם פולמונרי

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מסתם פולמונרי
    שרון
    01/10/2011

בסקירת מערכות מאוחרת מורחבת נאמר לי כי הודגמה זרימה רטרוגרדית ע"פ המסתם הפולמונרי והופניתי לאקו לב עובר. מה משמעות העובדה שהמסתם מאפשר מעבר דו כיווני של הדם, האם יהיה צורך בניתוח לב לאחר הלידה, האם זה ניתן לתיקון והאם יהיו מגבלות בחיי היום יום, האם זה יכול להסתדר בהמשך ההריון (אני בשבוע 24) יש לציין כי כל הבדיקות עד היום כולל דיקור מי שפיר נמצאו תקינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסתם פולמונרי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסתם פולמונרי - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    01/10/2011

שלום שרון
    אני לא בטוח למה התכוונו אך אני מאמין שהתכוונו לדליפה של המסתם הריאתי.
    דליפה קלה של המסתם הריאתי היא מאד שכיחה בעוברים וגם בילדים ומבוגרים ונחשבת למעשה לתופעה נורמלית.
    כך שאם על זה מדובר לא נראה לי שצריך לדאוג.
    כדאי לעשות אקו לב עובר לוודא שאין מום לב ושמדובר רק בדליפה פיסיולוגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם פולמונרי

נטלי
    09/03/2013

היי, גם לי גילו בשבוע 24 בדיוק את אותה בעיה שלפני כן הכל היה תקין. קרדיולוג אחד אמר שצריך לעשות הפלה וקדיולוג אחר אמר שצריך לחכות ולראות אם זה יחמיר ושניתן לתקן זאת ע"י צינטור או ניתוח לב.
    הייתי רוצה לדעת אם בדרך כלל הבעיה מחמירה משבוע 24, ומה ההשלכות שהעובר יעבור ניתוח או צינטור אחרי הלידה? והאם יש עוד אפשרות שזה יסתדר במהלך הלידה עצמו. המסתם ישתחרר יעבוד תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו