מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבנת אבחנות לתינוקת עם מום לבביאמא דואגת23/10/2011
אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין כמה נקודות באבחון שקבלתי לגבי תינוקת עם מום בלב (ותס"ד) לפני ואחרי הניתוח.
ישנן לא מעט הבחנות שאינן ברורות לי, אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין אפילו רק חלק מהם, מה שביכולתכם אודה לכם מאוד!
אבחנה של המום:
partial AV canal, ADS small, VSD large inlet.
VSD פריממברנוטי גדול, לא רסטרקטיבי.
ADS/PFO עם זרימה LT-RT
בנוסף מופיעות אבחנות נוספות, איני יודעת לאן לקשרן:
ניפוח ריאתי חד צדדי גדול
תפליט מזערי בצד שמאל
אנסרקה קלה
נותרו אקסטובציה נותרו נקז במיצר.
לאחר הניתוח נכתב VSD שאריתי זעיר, TR פיזיולוגי כ 20 ס"מ - משהו שאמור להדאיג? לעקוב אחריו? (אנו עדיין במעקב, זו הסיבה? מה זה בעצם?)
ממש מה שתוכלו אודה לכם מאוד, אני בהחלט לא יודעת כבר מה לחשוב על כל ההגדרות בטורקית הללו...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבנת אבחנות לתינוקת עם מום לבבי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/10/2011שלום לאמא המודאגת.
המצב הטוב יותר הוא לשאול את הצוות שמטפל בתינוקת!
בקיצור:
VSD הוא פגם במחיצה שבין החדרים. "לא רסטריקטיבי" אומר שאין הבדל בלחצים בין 2 החדרים.
INLET מתאר מיקום הפגם (אחורי)
ASD הוא מעבר בין הפרוזדורים.
תפליט ואנסרקה הם נוזלים סביב הראות והבטן
לאחר הניתוח נשאר פגם קטן בין החדרים, שזו לא בעיה. וTR (דליפה של מסתם טריקוספידלי, בין פרוזדור לחדר ימין), דליפה כזו קיימת כמעט אצל כל אחד והיא עוזרת להעריך את הלחץ הריאתי, במקרה שלכם זה 20 ממ"כ שהוא ערך נורמלי.
סה"כ נראה שהתוצאה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמא דואגת24/10/2011אני כל כך מודה לך!
לא יכולתי לצפות לתגובה יותר מפורטת מזו,
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)