שלום רב

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• שלום רב
    מירית
    01/11/2011

לפני שלושה שבועות בשבוע 20 עברתי אקו לב בשניידר, נאמר לי שהכל תקין, ואין חורים בלב (עשיתי את האקו בעקבות העובדה שנולדה לי לפני 4 שנים תינוקת עם vsd גדול ועברה ניתוח לב פתוח בגיל 3 חודשים לתיקון החור). אז האקו לב היה תקין נאמר לי שהמחיצות שלמות.

היום בסקירה מאוחרת (למרות תוצאות הטובות של אקו לב) נכתב לי שבאזור של ה LEFT OUTLET ייתכן וקיים פגם קטן ש 1 מ"מ.....קצת נלחצתי, הייתי מאד רגועה אחרי האקו לב שניידר ואני רוצה להבין מה המשמעות של הממצא הזה...תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    02/11/2011

שלום מיכל
    המחיצה הבין חדרית בנויה מחלק שרירי עבה יותר וחלק קרומי מאד דק, כמו ניר.
    (זה החלק שקרוב למוצא חדר שמאל) . באזור זה ניתן בתנאים מסוימים לחשוד בקיום VSD למרות שאין VSD ומאידך גם לפספס VSD.
    (כמו שנוכחת כבר בהריון הקודם)
    אם ההדמיה באקו לב עובר הייתה טובה ולא נראה פגם יש סיכוי טוב שאכן אין פגם אך לא ניתן לשלול זאת לחלוטין. אם יש לך ספקות אולי כדאי לחזור על בדיקת האקו לב עובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מירית
    02/11/2011

תודה רבה על התייחסותך, רציתי רק לציין שבילדה הקודמת ה vsd היה ידוע משבוע 14, הוא היה 6 מ"מ ברחם ו1 ס"מ לאחר הלידה. אבל ידענו הכל כל ההריון ולבסוף עברנו ניתוח לב.

הפעם בשבוע 20 נאמר לי שההדמיה טובה מאד באקו לב עובר,הכל היה תקין, נאמר לי שהמחיצות שלמות....אז האם בסקירת מערכות משתמשים בטכניקה אחרת?? אני תמיד חשבתי שאקו זו התשובה החד משמעית...שהיא גוברת על סקירה רגילה....בגלל זה אני מודאגת....ואם יש חור ש 1 מ"מ מה המשמעות שלו ד"ר יקר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    03/11/2011

פגם של 1 מ"מ אינו גדול אך אני לא בטוח שיש בכלל פגם.
    הטכניקה בסקירה ובאקו לב עובר היא דומה (אולטרסאונד) כשבאקו לב עובר יש יותר הדגשה ופרוט לגבי הלב.
    אין בדיקה שהיא 100% ולא ניתן לשלול VSD באופן מוחלט
    יחד עם זאת נראה לי שאת נלחצת יותר מדי מהעניין.
    אם יש לך חששות, למה שלא תחזרי על אקו לב עובר שנית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו