מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איוושה בלב לילדה בת 4.2רינה11/11/2011
דלום רב,
לילדה שלי מאז שהיא תינוקת (לא בבית חולים) רופאת ילדים גילתה אצלה איוושה בלב וביקשה שנעשה אולטרא-סאונד. עד גיל שנתיים בערך כל חצי שנה עשינו בדיקת אולטרא-סאונד אצל רופא מומחה.רופא הבודק בכל ביקור ביקש שנחזור למעקב. היום בת שלי בת 4.2 ורופאת ילדים החדשה שלנו שוב גילתה איוושה ובקשה לבדוק באלטרא-סאונד. חזרנו ל אותו רופא מומחה. בבדיקה היום , רופא רשם מכתב ומסר לנו כי ייצרו איתנו קשר מבית חולים רמב"מ ע"מ לקבוע תור לניתוח!!!!! צינתור !
דברים שרופא רשם :::: אין ממצאי אי ספיקת הלב.ריאות נקיות ואין קוצר נשימה , אין שריעות כבד,דופק היקפי תקין,צבע ריריות תקין, הרמה פרסטרנלית של חדש ימין בסיסטוחה, פיצול רחב של הקול השני, נשמעה איוושה סיסטולית 2-3/6 בגבול השמאלי של עצם החזה ובנוסף איוושה אמצע דיאסטולית2/4. א.ק.ג: קצב סינוס,CRBBB, אין היפרטרופיה או סימני עומס, מקטעי S-T Q-T P-R תקינים. ציר QRS תקין.סינוס אריטמיה פיזיולוגית ללא פעילות אקטופית.
אקו-דופלר-צבע: מנח וגודל תקינים לחללי הלב.הרחבה של החדר הימני ושל עורק הריאה והרחבה קלה של הפרוזדור הימני. תפקוד החדרים תקין, ללא הפרעות סגמנטרית,ללא היפרטרופיה. אין חסימה תת מסתמית במוצא החדרים. התפקוד הדיאסטולי תקין : תבנית הזרימה הדיאסטולית במסתם המיטראלי תקינה , תמט אינספירטורי פיזיולוגי של הוריד הנבוב התחתון. מרקם, תנועה וזרימה תקינים במסתמים. נצפתה רגורגיטציה מזערית- פיזיולוגית במסתם הטריקוספידלי ובמסתם הריאתי. מפל הלחצים הסיסטולי בסתם הטריקוספידלי 18 ממ"כ. הלחץ הריאתי מוערך תקין. נצפה דלף משמעותי משמאל לימין מבכד לסקונדום 14*9 ASD מ"מ. החיץ הפרוזדורי 29 מ"מ.בשולי הפגם המתואר בחיץ הפרוזדורי נצפה ספטום סקונדום צנוע באיזור הסמוך למסתם האאורטלי (קדמי עליון) לא נצפה תפליט פריקרדיאי. גודל תקין בשורש האאורטה. גודל זרימה תקינים בקשת האאורטה. מוצא תקין לעורקים הכליליים.
סיכום:SECUNDUM ASD בגודל משמעותי עם דלף ניכר משמאל לימין והרחבת חללי הלב הימין. קיים חסר בשולי הפגם באיזור הסמוך לאאורטה - עליון קדמי. משקל 15ק"ג. וזה זמן ראוי לזימונה לצינתור טיפולי לסגירת הפגם בחיץ הפרוזדורי.
???????????????????????
ילדה שלי בריאה בד"כ הולכת לגן וחוגים ! האם הניתוח הזה כ"כ נחוץ לה ??
נא עזרתכם בבקשה, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איוושה בלב לילדה בת 4.2 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/11/2011שלום רינה
ASD הוא פגם במחיצה שבין הפרוזדורים. זהו פגם שכיח. בשנים הראשונות לחיים הילדים בד"כ לא מרגישים כל בעיה. במקרים של פגם משמעותי הם מתחילים לסבול בגיל 30 - 40 שנה ומעלה עם ביטוי של קוצר נשימה, התעייפות , הפרעות קצב (בד"כ פרפור פרוזדורים) ועוד בעיות אחרות אשר מקשים על חייהם ואף עלולים לקצר אותם.
לכן, כדי למנוע בעיות בעתיד נוהגים לסגור פגמים משמעותיים בסביבות גיל 4-6 שנים.
אם סוגרים בגיל 40 שנה, יש כבר נזק והסיכון להפרעות קצב וסימפטומים קיים למרות הסגירה. הסגירה נעשית בצנתור או ניתוח (תלוי במיקום הפגם, השוליים מסביב וגודל הילד.
זה באמת קצת מתסכל לשלוח ילד "בריא" לניתוח או צנתור לשם סגירת הפגם אך מבחינה רפואית זה הדבר הנכון לעשות.
לא סוגרים בד"כ ב3 שנים הראשונות כי חלק מהפגמים נסגרים ספונטנית ב 2 שנים הראשונות לחיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיוושה לילדה בת 4.2
רינה12/11/2011דר' אברהם שלום שוב.
תודה רבה לך על תשובתך !! לקח לי זמן לעקל את תשובתך..... לא כי היא לא מובנת, אלא כי קשה לי מאוד עם עובדה, לפי מה שאני מבינה, שאין ברירה אלא חייבים לעשות את הניתוח. מה הסיכוניים בניתוח מהסוג הזה ? כמה זמן הניתוח עצמו ? כמה זמן מתעוששים אחרי דבר כזה ? מה הסיכויים שאחרי הניתוח הכל יהיה בסדר? האם היא תצטרך לקחת תרופות כלהן אחרי ניתוח, בהמשך החיים ? האם במידה ונחליט לא לעשות את הניתוח, זה בוודאות אומר שיקרה לה משהו בגיל 30-40?
אני מאוד מודאגת.... ממתינה לתשובות.
ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איוושה לילדה בת 4.2 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/11/2011הי
הסכון בניתוח קטן מאד.
התאוששות תוך כ שבוע
בד"כ אין צורך בכל תרופות אחרי.
לא רצוי לחכות עד גיל 40. אם זו הייתה הבת שלי הייתי פועל לסגור את הפגם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)