מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף!! יילוד חדשמהמ"ז12/11/2011
שלום רב
נולד לי תינוק לפני 3 ימים.
מצבו הכללי תקין.
בבדיקה קרדיונלית: בהאזנה ללא אוושות. אקג: קצב סינוס תקין. אקו: סיטוס סוליטוס. חיבורים תקינים. התעבות קלה אסימטרית של המחיצה בין בחדרים. התכווצות חדרי הלב תקינה. לא הודגם מפל במוצא החדרים. מסתם אאורטאלי תקין, 3 עלים. מוצא קורנארים תקין. זרימה תקינה בצבע. אין MR. אין AI. לחץ תקין בחדר ימין. TR פיזיולוגי. מפל 21 ממ"כ. קשת אאורטה שמאלית תקינה. זרימה תקינה בקשת ובאאורטה היורדת.
לסיכום: MILD ASYMMETRIC HYPERTROPHY OF IVS
צשקל בשחרור: 2880 גרם.
עקב מאורע של הכחלה התינוק חובר למוניטור במהלך האשפוז, בהמשך ניטור תקין. ללא אירועים חוזרים חריגים.
אני כל כך מודאג עקב חוסר הסבר נאות מרופא. האמא לא ממש הבינה את מה שהוא אמר, אני - האבא- לא הייתי במהלך השיחרור.
בבקשה, תסביר לי מה משמעות הדבר.
האם יש מצב מסוכן כלשהו?
האם הבעיה, ואני מניח שאכן יש, תיפתר מעצמה כפי שהרופא אמר?
מחכה לתשובתך בקוצר רוח
בברכה
באבא המודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף!! יילוד חדש - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/11/2011שלום
התעבות קלה של המחיצה הבין חדרית, לא אומר לי הרבה.(גם לא כתוב כמה)
בעקרון, זהו דבר לא נדיר אצל תינוקות לאמהות סכרתיות ואז נסוג עם הזמן.
יש גם מחלות מסוימות (לרוב תורשתיות שיש בהם התעבות של המחיצה. האם יש לכם במשפחה מחלות כאלה?.
נראה לי שכדאי לחזור על האקו בעוד כחודשיים ולראות האם המצב הופך להיות לגמרי נורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלות...
מהמ"ז14/11/2011תודה להתיחסותך.
בתשובה לשאלותיך:
1. אין מקרים קודמים במשפחה של תופעה זו. (אך אחות שלי היה לה בעיה בחדרי לב, אין מחיצה כלל בין שני חדרים, אזאה בגלל חצבת שלקתה בה אמה בזמן הריון במשך שלושת החודשים הראשונים. אין מקרים אחרים ובמיוחד על בסיס תורשתי).
2. רופא קרדיולוג ילדים בעת שחרור אמר שכדאי לעשות בדיקה חוזרת בעוד 6 חודשים. האם נראה לך שפרק זמן זה טוב?
3. מה שמדאיג אותי במיוחד שאמרו שהיתה לו הכחלה יומיים אחרי לידה, ובאופו חד פעמי. האם יש סכנה כל שהיא שבעיה כזו תחזור על עצמה גם לאחר שבדקו שהיה תקין לפי בדיקת מוניטור?
4. לפי מה שאנחנו יודעים האמא לא היתה סכרתית. (אך בבדיקת העמסת סוכר ראשונה התוצאה היתה 150, ולכן חזרה על הבדיקה שנית בכמות של 100 גרם סוכר, וכאמור התוצאה היתה תקינה).
ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לשאלות... - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/11/2011הי
אם הרופא בקש בקורת בעוד 6 חודשים הוא לא מודאג וכנראה הממצא מינימלי.
אין לדעתי כל קשר להכחלה.
לדעתי כדי להרגיע את העניין ולראות מה קורה בביקורת (יש כנראה סיכוי לא רע שזה יסתדר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)