מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף לי בבקשה - SECUNDUM ASDשירן06/12/2011
אני רוצה בבקשה את דעתכם על המצב שאותו אתאר וממצאים של הרופא שאצלו אנחנו במעקב.
בתי בת השנתיים וחמשה חודשים שוקלת 13 -14 ק"ג,היא מאוד בריאה שמיחה משתוללת ומשחקת ומתפתחת מאוד יפה
הנה הממצאים הרפואיים:
אין ממצאי אי ספיקת הלב.ריאות נקיות ואין קוצר נשימה,אין שריעות כבד,דופק היקפי תקין,הרמה פראסטרנאלית של החדר הימני בסיסטולה,פיצול רחב של הקול השני,נשמעה איוושה סיסטולית 2-3/6 בגבול השמאלי העליון של עצם החזה.
א.ק.ג :קצב סינוס,תבנית RBBB,אין היפרטרופיה או סימני עומס,מקטעי S-T 'Q-T'P-R תקינים
צירQRS תקין,ללא הפרעה סגמנטרית,ללא היפרטרופיה.
אין חסימה תת מסתמית במוצא החדרים.
התפקוד הדיאסטולי תקין:תבנית הזרימה הדיאסטולית במסתם המיטראלי תקינה,תמט אינספירטורי פיזיולוגי של הוריד הנבוב התחתון.
מרקם,תנועה וזרימה תקינים במסתמים.
**נצפתה רגורגיציה מזערית-פיזיולוגית במסתם הטריקוספידלי ובמסתם הריאתי.
מפל הלחצים הסיסטולי במסתם הטריקוספידלי 18 ממ"כ.
הלחץ הריאתי מוערך תקין.
נצפה דלף ניכר משמאל לימין מבעד ל-SECUNDUM ASD עם פניסטרציה.
פגם אחד גבוה בריחוק של 5MM מחיבור ה-SVC K-ל RA וקוטרו 11X13
פגם נוסף בריחוק של 6MM ממסתמי A-V וקוטרו 6MM.
פגם נוסף קטן בקוטר של 4.5MM בעמדה אחרוית הקרוב יותר לאזור כניסת ה- IVC ל -RA.
חיבור תקין לורידי הריאה ולורידים המערכתיים.גודל תקין בשורש האאורטהובקשת גם,מוצא תקין לעורקים הכליליים.
שאלות:
**לפי נסיונכם יתכן שהפתחים יסגרו עוד כמה שנים,מדובר בשלושה?
**האם כדאי לעשות ניתוח במצב הזה או צינתור כאשר השוליים קטנים יחסית ואם כן,באיזה גיל עדיף עכשיו או עוד שנתיים?
**מה דעתכם על ניתוח בטורקוטומיה ימנית קדמית בקו קפל השד?האם ניתוח מסוג זה ינמיך את אחוזי ההצלחה כי אז יהיה מורכב יותר?
**יתכן שאחרי הניתוח יהיה סיבוך בחיבור ותיאלץ לעוד ניתוח,ז"א היו מקרים כאלה ששיכים למצב דומה כזה?.
**הילדה תקבל את העובדות ואת המתרחש והצפוי לה בגיל מאוחר יותר או עכשיו?במיוחד בהכנות לניתוח ולאחר ניתוח?
**במקרה של ניתוח איפה מומלץ,באיזה בית חולים בארץ?
אני מאוד מודה לכם על התיחסותכם לפניה הזאת,ולשאר הפניות.
אשמח לקבל תשובות בהזדמנות הקרובה ביותר
הרבה תודה והערכה,
האמא המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף לי בבקשה - SECUNDUM ASD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/12/2011שלום שירן
קשה מאד להתייחס בלי באמת לראות את האקו.
ככלל ישנה אפשרות לחכות עוד שנתיים ולעתים יש שינויים עם הגדילה (אולי המעברים הקטנים יקטנו עוד) ואולי יווצר מצב שניתן יהיה לסגור הפגם העיקרי עם מיטריה בצנתור ואם לא, אז ניתן לנתח . לפי דעתי אין נזק בלחכות זמן כזה.
אם בכל זאת הולכים על ניתוח כעת קשה לי לעזור לך להחליט.
לפי שיחות שלי עם קולגות וכירורגים, יש שלא אוהבים כל כך את השיטה של החתך הקדמי הימני הקטן. הם טוענים שזה מקשה על הכירורג. החשיפה פחות טובה ולכן פוטנציאלית יש אפשרות ליותר בעיות. איני מכיר את היטב את התוצאות של אלו שמשתמשים בשטה זו ואני מציע לך לברר לפני שאת מחליטה.
התחושה הפנימית שלי, היא שאני הייתי בוחר בניתוח היותר קונבנציונלי.
את האחרון ניתן לעשות היטב במספר בתי חולים כמו הדסה, תל השומר, שניידר, וולפסון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)