VSD גדול 2 מ"מ large muscular VSD

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• VSD גדול 2 מ"מ large muscular VSD
    קארין
    10/12/2011

היי. אני בשבוע 18 וחצי להריון. באקו לב אליו נשלחתי לאחר סקירת מערכות נמצע כי ישנו VSD גדול של 2 מ"מ במחיצה הבין חדרית. המשפט היחיד שאני זוכרת הרופא אמר זה "אם תחליטו להשאיר את ההריון" אני כבר 4 ימים עם כאב ראש ענקי ולא מצליחה להבין מה זה אומר!! כל שאר הבדיקות יצאו תקינות ושלחו אותי לעבור ועדת מומים לראות אם יש מומים נוספים וליעוץ גנטי.
    השאלות:
    1. בהנחה שזה המום היחיד, מה ההשלכות הניתוחיות? איזה ניתוח צריך? ומה קורה עם הילד לאחריו? האם זה ניתוח יחיד או אחת לכמה שנים?
    2. האם כדאי במקרה כזה לעשות הפסקת הריון ?
    3. האם הפסקת ההריון בשלב זה יכולה להיות בגרידה או רק לידה מוקדמת?
    4. לאחר הסיכום נרשם כי הבדיקה אינה שוללת VSD, ASDף PDA וקוארקטציה- האם זה בגלל שאלו לא נבדקו או שכן נבדקו ואי אפשר לומר שאין אותם?
    אנא תשובותיכם, אני לא מצליחה למצוא מנוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    VSD גדול 2 מ"מ large muscular VSD

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• VSD גדול 2 מ"מ large muscular VSD - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    10/12/2011

הדיון במומי לב בהריון הוא רחב מדי ומורכב מידי מכדי שאפשר יהיה לדון בו איתך מעל דפי הפורום. ככלל את חייבת להתייעץ עם יועץ גנטי לגבי שאר הבדיקות והבירורים שעליך לעשות ואז בהתאם לנסיבות לשקול מה לעשות .ההחלטה להמשיך בהיריון גם כן החלטה הגיונית במידה ואין חשד למחלות נוספות בעובר וזה תלוי גם בדרגת הסיכון שאתם כזוג מוכנים לקחת על עצמכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו