מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חמש הפלות עקב נשאות של קונקסיןד``ר אברהם מתתיהו15/03/2012
שלום ,
שמי מורן בת 35.5 ובהריון שבוע 19+3 .
זהו הריון מספר 7 שלי ועברתי רק לידה אחת.
עברתי חמש הפלות עקב נשאות של קונקסין ומאחר והעובר התגלה כחולה עברתי חמש גרידות.
ההריון הזה הוא הריון של pgd וכמובן מאוד יקר.
אני מפחדת מאוד לעבור בדיקת מי שפיר מאחר ויש לי גם מחיצה ברחם שיכולה להגדיל את הסיכון להפלה.
אני עושה את כל הסקירות פרטי וכל התוצאות כולל שקיפות וחלבון יצא מצויין.
ביקשתי לעשות אקו לב והיום בשבוע 19+3 עברתי את הבדיקה, הבדיקה הייתה מצויינת מלבד משהו אחד...נרשם" לא ניתן לקבוע בוודאות את שלימות המחיצה הבין חדרית באיזור הפריממברנוטי" הרופא אמר כי סביר להניח שזה שבוע מוקדם מאוד וכנראה שהמחיצה מאוד דקה הוא לא חושד ב vsd אבל גם אינו יכול לשלול זאת.
בסקירה הראשונה שעברתי גם היה חשד לקלאבפוט אבל בביקורת שעברתי שללו זאת אך ביקשו עדיין מעקב.
אני מאוד לחוצה ונראה לי כי אינני יכולה עוד להתחמק ממי שפיר....
אשמח לדעתכם,
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/03/2012שלום מורן
המחיצה הבין חדרית באזור העליון היא מאד דקה ובהרבה עוברים קשה לשלול בוודאות VSD.
אם זאת השאלה היחידה לגבי בצוע מי שפיר ואם הרופא הבודק לא חשב שיש VSD , איני רואה סבה לעשות זאת. אם יש ספק אולי כדאי לחזור על אקו לב עובר בעוד 3-4 שבועות. אולי התמונה תהיה טובה יותר ואפשר יהיה להרגיש יותר נוח לגבי קיום או אי קיום של VSD.
אם יש חשד גבוה לקיום VSD במקום הזה כדאי כן לעשות בדיקת מי שפיר ו FISH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהvsd
moran16/03/2012דוקטור, תודה רבה על תגובתך...אני מאוד לחוצה. ..שאלה נוספת, האם vsd זה גנטי? תורשתי? יש צורך בהפסקת הריון במקרה כזה? האם יש סיכוי שלא נראה עדיין את שלימות המחיצה בשל השבוע המוקדם? יש אפשרות שזה עוד ישתנה? שוב המון תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
vsd - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו18/03/2012שלום מורן.
הגנטיקה של מומי הלב מורכבת. בד"כ ברוב המקרים של VSD אין תורשה מידית ופשוטה אך קיום מום בילד אחד מעלה קצת! את הסכוי למום בילד נוסף ויש המלצה אז לעשות אקו לב עובר.
ה VSD עצמו לעתים נסגר ספונטנית ואם לא, ניתן לתקנו בצנתור או ניתוח (תלוי במקומו של הפגם) בד"כ בתוצאה טובה ולכן רק בגלל VSD בד"כ לא עושים הפסקת הריון.
נא לא לשכוח, אצלכם לא מצאו VSD!!
אם יש VSD בברור באזור הקרומי, חשוב לעשות מי שפיר.
שוב, נראה לי שצריך להרגע קצת ולחזור על בדיקת אקו לב עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מום בלב העובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו26/11/2014אני לא מרגיש נוח לתת יעוץ על משהו שלא ראיתי ועם דברים כמו כנראה וספק.
אני חושב שהקרדיולוג שעשה או יעשה לך אקו לב עובר יתן לך גם ייעוץ לגבי הממצאים וההשלכה של הדברים לעתיד.
לעתים גם קשה לראות היטב בשבוע 15 ואם כך לעתים צריך לנסות שוב לעשות אקו לב עובר לקראת שבוע 17-18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)