מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- vsd באקו לב שבוע 24 להריוןדנה02/04/2012
שלום רב,
ביצעתי בדיקת אקו לב עוברי בשבוע 24 להריון ונמצא VSD בגודל של כ3 מ"מ , הרופא הסביר שהחור הוא בשריר ולכן ייתכן שהוא ייסגר , כל שאר מבנה הלב והחדרים - הכל תקין . בסקירה מאוחרת שהתבצעה כשבועיים קודם כלל לא ראו את הממצא הזה ,אך יש לציין שאצלי מאוד קשה לראות עקב BMI גבוה .
ביצעתי בשבוע 16 בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה, סקירה מאוחרת תקינה, בסקירה המוקדמת התגלה נוזל פריקרדיאלי שחלף (בסקירה המאוחרת כבר לא היה ), כל בדיקות הדם והשתן תקינות . אגב - זהו הריון אחריי IVF מין העובר - זכר.
הרופא המליץ לבוא למעקב אקו לב שוב בעוד חודש על מנת לראות שהכל מתפתח תקין מבחינת הלב ולאחר הלידה יבדקו את התינוק לראות את מצב ה VSD . האם עליי לדאוג ? אני מבינה שלעיתים הפתח נסגר מעצמו ולפעמים צריך התערבות ניתוחית , אני מאוד מקווה שהכל ייפתר מעצמו זהו הריון מאוד יקר לנו...
מה תיהיה תוצאה טובה בבדיקה בעוד חודש? האם הפתח יכול להיות קטן יותר או שהוא גודל ככל שהלב גודל ? מתי מתחילים לראות מגמת סגירה ? אם בכלל.. ( כפי שאתם רואים אני מנסה לשמור על אופטימיות ולחשוב לכיוון החיובי ... ) האם הבעיה חמורה מאוד? אשמח לתשובתכם . תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)