קרדיומיופטיה בבת 3 שבועות.

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום
 
  • קרדיומיופטיה בבת 3 שבועות.
    דנה
    21/04/2012

    שלום רב,

    בתי (בת 3 שבועות), ברקע IUGR, לידה בקיסרי עקב האטות, בשבוע 37 במשקל 1930. אפגרים 9/10. אני טופלתי בקלקסאן עקב נשאות של פקטור 2 הטרוזיגוטית.

    בשל אוושה סיסטולית לאחר הלידה, בוצע אקו לב שהדגים ASD וPFO ללא הרחבת מדורים.

    בבדיקה במיון (בי"ח דנה): מצב כללי טוב, חיונית, חום 37, סטורציה 99%, לחץ דם תקין, בבדיקה - היא טכיפנאית ודיספנאית ללא כיחלון. בהאזנה לריאות אוורור תקין דו"צ, בצילום חזה - צל הלב מוגדל, הקנה האינטרה טורציק מוצר, אוורור יתר בולט.

    בבדיקת קרדיולוג (דר דיאמנט): בבדיקה נינוחה, צבע וסטורציה תקינים. טכיפניאה קלה אך ללא סימני אי ספיקה אחרים. נשמת איוושה סיסטולית 3/6. בדיקת אקו לב מדגימה הרחבת חדר שמאל עם תפקוד סיסטולי גבולי נמוך SF=28-30% יש אקוגניות מוגברת של חלקים מדופן אחורי ואזור אפיקלי. יש מספר מיתרים שריריים מעובים באזור החוד (false tendons). עליה שמאלית מורחבת, רגורגיטציה בינונית של מסתם מיטרלי. אאורטה תקינה. אין עדות לCOA. הודגם מוצא תקין של LCA. שנט שמאל ימין דרך PFO. לסיכום שני ממצאים חשובים: 1. MR משמעותי. 2. הגדלת חדר שמאל והתכווצות מעט לקוייה. בשלב זה לא ניתן לקבוע אם מדובר במחלת שרירי לב ראשונית (קרדיומיופטיה) וMR משני או להיפך.

    נלקחו בדיקות רבות לשלילת זיהומים, בירור אימונולוגי, מטבולי ועוד.
    כרגע מטופלת בקפטופריל 0.5 מג X3 ביום. עם המשך מעקב קרדיולוג והמתנה לתוצאות כל הבדיקות.

    אשמח לשמוע ממך מה בדיוק זה אומר.
    האם נראה שניתוח לב הוא האופציה הטובה ביותר כאן?
    תודה
    דנה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • קרדיומיופטיה בבת 3 שבועות. - תגובה

    ד''ר אברהם מתתיהו
    23/04/2012

    הי דנה.
    אכן כאשר יש דליפה מיטרלית משמעותית ויש ירידה בתפקוד הלב לעתים קשה לדעת בברור האם הדליפה היא ראשונית או משנית להרחבה של החדר השמאלי שאינו מתפקד היטב. במקרים אלה חשוב מאד לשלול אנומליה קורונרית (כמו שנעשה) כי זה דבר שנתן לתיקון בצורה טובה. .
    לפי המצב של החולה יהיה צורך לשקול צנתור שישלול בדרך נוספת אנומליה קורונרית, ואם מתרשמים שהחולה במצב קשה והדליפה המטרלית היא הגורם המשמעותי ניתן בלית ברירה ללכת לניתוח לנסות לתקן המסתם.
    אם מצב התינוקת משתפר עם הטפול ובטוחים שאין בעיה קורונרית אפשר להסתפק במעקב בלבד בשלב ראשון (עם הטפול התרופתי).
    בכל מקרה ד"ר דיאמנט הוא נהדר וגם יש לו את כל הפרטים ואני בטוח שהוא ינחה אתכם בדרך הנכונה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו