מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקו לב עובר שבוע 16נונלה16/07/2012
שלום לד"ר,
אני בת 42.5 ובהריון בשבוע 15+2 עם עובר ממין נקבה.
ביום שישי האחרות ביצעתי סקירה ראשונה שיצאה תקינה למעט נקודה היפר אקוגנית בלב, חדר שמאל, 1 מ"מ. שקיפות עורפית שביצעתי בשבוע 11+5 יצאה תקינה גם כן.
אני אמורה לבצע מי שפיר רק בעוד כ- 3 שבועות והופנתי ע"י מבצע הסקירה לאקו לב עובר וייעוץ גנטי.
מכיוון שקראתי שנקודה היפר אקוגנית בעובר הינה ממצא רך לתסמונת דאון, אני מאוד לחוצה ועד קבלת התשובות מבדיקת מי שפיר עלולים לחלוף 6 שבועות של לחץ וחששות...
קראתי גם של- 50% מהעוברים עם תסמונת דאון יש בעיה לבבית.
1. רציתי לדעת - האם בשבוע ההריון הנוכחי שלי אני יכולה לבצע אקו לב עובר והאם בשלב הזה הבדיקה תהיה מהימנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עובר שבוע 16 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/07/2012שלום נונלה
אפשר לקבל תשובה לגבי תסמונת דאון במי שפיר הרבה יותר מוקדם מ 6 שבועות ע"י בצוע בדיקת FISH .
גם אם תעשי אקו לב עובר כעת (שקרוב לוודאי יהיה טכנית קשה ופחות טוב מאשר בשבוע 21 , עדיין לא תהיה לך תשובה חד משמעית לגבי תסמונת דאון)
נקודה אקוגנית היא ממצא מאד שכיח בהריונות של עוברים נורמאלים.
לסכום: נראה לי שכדאי שתנסי להירגע, עשי את בדיקת מי השפיר, קבלי תשובה מוקמת מה FISH ויש סיכוי גדול שהכל יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)