גילוי מום קשה בלב בסקירת מערכות-דחו

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• גילוי מום קשה בלב בסקירת מערכות-דחו
    עדי
    27/08/2012

שלום רב,
    אתמול היינו בסקירת מערכות והתגלה מום קשה בלב למעשה מספר בעיות:
    tricuspid atresia sequela, hypoplstic rt heart, vsd, overiding aorta
    הופנינו לקרדיולוג עוברים.
    מספר שאלות לנו:
    מה סיכויי השרידות של עובר כזה, מה תהיה איכות החיים שלו והאם יש לכם המלצות לרופאים לייעוץ?
    הופנינו לד"ר עינת בירק וד"ר מיכאל ברנט אך טרם יכולנו ליצור עמם קשר.
    אנו מאוד מודאגים והיינו שמחים למענה מהיר.
    בברכה ותודה מראש,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גילוי מום קשה בלב בסקירת מערכות-דחו - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    27/08/2012

הי עדי
    באיזה שבוע להריון את כעת?
    אם כל מה שכתוב נמצא, זהו אכן מום קשה. אם אין מסתם טריקוספידלי וחדר ימין לא מפותח, המום נכנס לקבוצת המומים הקשים שלא ניתן להגיע לתיקון מלא.
    היום אנו יכולים לעזור כמעט בכל מום אך אם מעשית יש רק חדר אחד , אין יכולת להגיע לתיקון מלא והנטייה של רוב העוסקים בנושא היא במקרים כאלה להמליץ על הפסקת הריון, כמובן לפי רצון והשקפת הזוג.
    לפני שמגיעים להחלטות חשוב מאד לעשות אקו לב עובר לוודא שאכן האנטומיה היא כזו. ברוב המקרים הבדיקה נעשית ע"י קרדיולוג ילדים אשר רגיל לטפל בילדים עם מומי לב מולדים ויוכל להסביר לכם יותר בפרוט על איכות החיים והסיכונים והתכנית לגבי המום. (נראה לי שזה לא הכי טוב לעשות ייעוצים כאלה בפורום).
    2 הרופאים שהזכרתם ועוד קרדיולוגים ילדים נוספים יוכלו לעשות את הבדיקה והייעוץ בצורה טובה מאד.
    היכן אתם גרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי מום קשה בלב בסקירת מערכות-דחו

עדי
    27/08/2012

היי,
    תודה על המענה המהיר. אנחנו בשבוע 15.
    תכנית הפעולה שלנו היא אכן לבצע אקו לב וייעוץ אצל קרדיולוג ילדים בהקדם האפשרי, ולאחר מכן לקבל החלטה מושכלת - טובת העובר קודם כל.

אנו גרים באזור השרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי מום קשה בלב בסקירת מערכות-דחו - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    27/08/2012

לעתים קשה לראות מהבטן בשבוע כזה בצורה מספקת ויתכן שכדאי לעשות הבדיקה בעוד 1-2 שבועות (אם כי יש לעתים מקרים שניתן לראות כבר כעת)
    בכל מקרה, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שאני ממש יכול לעזור

יורם בן חיים
    09/10/2012

שלום.
    את מוזמנת להצטרף לקבוצת הפייסבוק שנקראת "סדור הלב"
    מקרה דומה לאחרונה ונדמה לי שאוכל ממש לעזור הן מהנסיון והן מבדיקות ובירורים מקיפים שבצענו בנושא.

הנייד שלי: 0544851913

בברכה
    יורם בן-חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליבי איתך, עברנו מומים כאלו בדיוק

רינה
    29/08/2012

עדי אני מחבקת אותך כאישה לאישה
    גילו אצלי אצל העוברית מומים דומים מאוד קשים בשבוע 23 בערך... אחרי שהסקירה הראשונה עברה בהצלחה...

עברנו לצערנו לידה שקטה ואני לא מצטערת על זה כי החלטנו שאנחנו לא מביאים לחיים ילדה שתסבול בחיים וגם אנחנו וכמובן שהיינו בכמה חוות דעת. בשניידר יש רופאים מדהימים באקו לב עובר..
    ליבי איתכם

אם תרצי אפשר לדבר בטלפון אז בשמחה

מה שחשוב שההחלטה והבחירה היא רק שלכם כולל ההשלכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו