ניתוח לב מהחזית או מהצד - מה עדיף?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• ניתוח לב מהחזית או מהצד - מה עדיף?
    ורד
    22/12/2012

אצל בתי בת 17 התגלה חור בלב מסוג asd. שינסו לסגור באמצעות שסתום בצינתור, ובמידה ולא יצליחו יהיה צורך בניתוח. הבנתי שבבי״ח שניידר הניתוח מתבצע בחתך חזיתי בחזה ובתל השומר בחתך צידי. אשמח להבין מה ההבדל כלומר - מדוע בשניידר החתך הוא מהחזית? האם יש לכך יתרון בגישה אל הלב או יתרון אחר על פני חתך צידי (שברור שהוא עדיף מבחינה אסתטית).
    תודה מראש
    ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לב מהחזית או מהצד - מה עדיף? - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    22/12/2012

קיים נסיון רב שנים (כ50) שנה בסגירת ASD בחתך מרכזי. הסטטיסקה ידועה וטובה וחוזרת על עצמה בכל המרכזים.
    הסגירה בחתך צדדי נעשית ע"י רופאים שהתמחו בכך ויודעים לעשות זאת בדרך זו, בידהם גם ציוד לכך. הסטטיסקה לגבי התוצאות היא של כ-10-15 שנה והתוצאות טובות במקומות שיודעים לעשות זאת בשיטה זו.הבחירה היא קוסמטית בעיקרה.אין זו המלצה לעשות בשיטה אחת או השנייה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ורד
    22/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מהצד

עמי ברבר
    23/12/2012

שלום רב ,שמי עמי ברבר ואני משמש שלוש וחצי שנים כמנכ"ל עמותה לילדים שנולדו עם מומי לב .בקשר לשאלתך ,היות ואני חושב שנפשה של ביתך לאורך זמן היא הדבר שיהיה הכי משמעותי בחייה.ומצוקות כמו צלקת מפוארת בקדמת החזה לא תועיל לביטחון העצמי שלה.זאת בדיוק הסיבה שד"ר דוד משאלי מקדם את השיטה לניתוח צידי (מתחת לחזה )אצל בנות.במחשבה לעתידה של הילדה .(ד"ר דוד משאלי עובד באותו מרכז רפואי שבו עובד ד"ר יוליוס הגש )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך עמי.

ורד
    23/12/2012

אני מסכימה איתך שנפש הילדה חשובה ביותר. ועדיף צלקת בצד קטנה ככל הניתן. השאלה היתה כדי להבין מדוע לא מתחשבים בנושא האסתטי גם בבית חולים שניידר למשל. רציתי להבין האם פתיחה מהצד עלולה לגרום לירידה בסיכויי ההצלחה של הניתוח . ומתשובת הרופא אני מבינה שהתוצאות בשני סוגי הניתוח דומות, ושזה עניין של היכרות, ניסיון וציוד שלא קיימים בכל בתי החולים, שבעטיים הם ממשיכים לחתוך מהחזית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו