מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוקד אקוגניאני11/01/2013
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 31+2 להריון.
הריון ספונטני,
עד עכשיו כל הבדיקות שעשיתי במהלך ההריון - תקינות.
עד כה כל הבדיקות והסקירות, כולל מי שפיר (שעשיתי בגלל גילי 44 ולא בגלל סיבה רפואית - הכל תקין.
היום הייתי בהערכת משקל.
כל המדדים היו תקינים.
ונכתב:
"מהלך הריון רגיל.
קריוטיפ עוברי - תקין (כאמור עשיתי מי שפיר - תקין).
בסונר נצפה עובר יחיד תקין ותואם גיל הריון. פרופיל ביופיזיקלי + ביומטריה תקינים ותואמים גיל הריון.
הערכת משקל היום 2000 גרם. מצג ראש.
בבדיקה מהיום מתרשם מאקוגניות יתר על המחיצה הבין חדרית."
הרופא שביצע את הערכת המשקל היום, עשיתי אצלו גם את הסקירה המוקדמת והמאוחרת שיצאו תקינות. הוא שלח אותי לעשות אקו לב עוברי.
השאלות:
1) נלחצתי מהממצא "מתרשם מאקוגניות יתר על המחיצה הבין חדרית" - מה זאת אומרת (קראתי באינטרנט על "מוקד אקוגני" האם לכך הכוונה?
2) האם יש משמעות היכן האקוגניות - כלומר האם בחדר ימין / שמאל / במחיצה הבין חדרית או במיקום אחר? (כי קראתי שבדר"כ אין לממצא של מוקד אקוגני משמעות, ושזה לא קשור / מצביע על מום בלב חס וחלילה. קראתי שזה יכול להיות "סמן רך" לדאון, אך אני כבר ביצעתי מי שפיר שיצא תקין).
3) האם האקוגניות יתר הנ"ל מעידה חס וחלילה על מום בלב? (באף סקירה מוקדמת ומאוחרת זה לא היה ולא היתה חלילה עדות למום כלשהו בלב.
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני בלב העובר
אני12/01/2013תוספת:
קראתי באינטרנט, וגם מתשובות רופאים לגבי מוקד אקוגני, שהמוקד אינו במחיצה אלא בעצם על שריר של מסתם בלב.
השאלה שלי:
האם מוקד אקוגני במסתם הכוונה למוקד אקוגני באחד החדרים? והאם יש הבדל מבחינת המשמעות של מוקד אקוגני אם הוא בחדר או במסתם?
וכן -
בהינתן סקירה מוקדמת ומאוחרת תקינות וללא ממצא של מוקד אקוגני - כאמור הממצא נצפה באקראי במהלך הערכת משקל שהיתה תקינה - האם קורה שמוקד אקוגני מופיע "פתאום" לאחר שבסקירות קודמות לא נמצא?
וכן - האם בהינתן שתי סקירות תקינות, בהן נבדק גם הלב כמובן, וכן כל הבדיקות תקינות, לרבות שקיפות וחלבון עוברי וכן מי שפיר שעשיתי בגלל גיל - האם המוקד אקוגני עלול חלילה להצביע על מום בלב או שאני יכולה להיות רגועה? כי קראתי שבדרך כלל אין למוקד אקוגני משמעות קלינית
אנא מאוד לחוצה - בבקשה ענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקד אקוגני בלב העובר - תגובה
ד''ר יוליוס הגש14/01/2013את ניהול ההריון את השאירי בידי הגניקולוג שאצלו את במעקב. הוא אמור להפנות אותך לבדיקות המתאימות.
כשמתגלה מוקד אקוגני מומלץ לבצע בדיקת אקו לב עובר אצל קרדיולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)