מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקו לב עובר - עזרה בבקשהאמא מודאגת04/02/2013
ד"ר שלום, לפני שלושה שבועות, כשהייתי בשבוע 21 ביצעתי אקו לב עובר. הבדיקה יצאה תקינה (מבנה לב תקין) מלבד שהרופא כתב הרחבה קלה בשורש האורטה (הוא כתב 4.5 מ"מ + 1.8 מ"מ - מה זה אומר?) ובעורק הריאה. ביקש לחזור על הבדיקה בתוך 4 שבועות ואמר שזה יכול להסתדר. מאז הייתי אצל פרופ' שוחט ביעוץ גנטי שאמר שהמקרה נראה לו מוזר שכן מדובר על הרחבה גדולה ובשני כלי הדם.
שאלתי - על מה יכולה להעיד הרחבה כזו?
האם אתה מכיר מקרים כאלה בהם ההרחבה הסתדרה לאורך ההריון?
והאם ההרחבה גדולה ולא סבירה בעיניך ובהכרח מעידה על מום / בעיה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עובר - עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/02/2013הי
קשה להבין ממה שכתבת למה התכוון הרופא.
נראה לי שכדאי שתסרקי את התשובה או תעתיקי אותה מלה במלה ותשלחי ואנסה להבין את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוף האבחנה - שאלת המשך
אמא מודאגת05/02/2013ד"ר מתיתיהו,
אני מודה לך מאוד על ההתייחסות. אני מצרפת את אבחנת הד"ר שבדק אותי.
בעלי ואני בחרדה מאוד גדולה, נשמח לקבל את התייחסותך.
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - עמוד שני
אמא מודאגת05/02/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה שהסריקה לא ברורה, מצטטת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו05/02/2013הי
אכן לא רואים דבר מהסריקה.
ממה שכתבת, אאורטה העולה בגודל 4.5 מ"מ
Z SCORE הוא חשוב לפי ההתפלגות הנורמלית של גודל אאורטה (יש הרי וריאציה באופן נורמלי!)
1.8 Z אומר שהערך הוא בגבול העליון של התקין ואין כאן סטיה קיצונית ובהחלט יכול להיות נורמלי עדיין.
הרופא יחזור על הבדיקה שוב ויתרשם מה קורה עם הזמן. נראה לי שאין סבה לפי שעה להיות לחוץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה שהסריקה לא ברורה, מצטטת - תגובה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו05/02/2013תוספת
לא הבנתי אם התרשמו גם מהרחבה של עורק הראה?
צריך לזכור שמדובר במדידות בעובר ולעתים דברים טכניים קטנטנים במדידה יכולים לשנות. (זו סבה נוספת לחזור על הבדיקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא מודאגת05/02/2013תודה על תגובתך.
כן, הרופא אמר בעל פה שהתרשם גם מהרחבה של עורק הריאה, אם כי הבחנתי כי לא כתב זאת בפירוש.
האם אתה מכיר מצבים כאלה של הרחבה שמסתדרת?
האם ההרחבה ביחס לשבוע שנבדק (21) היא משמעותית ומדאיגה בעיניך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
אמא מודאגת05/02/2013אנחנו מודים לך מאוד!
רק בריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)