מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- VDS באקו לב עוברמיכל06/02/2013
אני בת 38 בשבוע 24. באקו לב עובר הודגם VSD פריממברנוטי בקוטר 1.6 מ"מ עם דלף דו כיווני על פניו (קוטר המסתם האורטלי 3.8 מ"מ).
הרופאה המליצה לביקורת אקו לב עובר בשבוע 32, והמליצה על ייעוץ גנטי חוזר.
עשיתי כבר מי שפיר שיצאו תקינים. שקיפות עורפית וסקירות תקינים.
לא שמרתי את מי השפיר. האם יגידו לי לחזור על הבדיקה? אני ממש לא רוצה לחזור שוב על הבדיקה הזאת.
מה הסיכויים שהחור יסתם מעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VDS באקו לב עובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/02/2013הי מיכל
VSD פריממברנוטי בעובר ללא מומים ברורים אחרים בלב הוא לא כזה נורא. יש סכוי שעם הזמן הם קטנים ואף נסגרים אך גם אם לא, ניתן לסגור אותם בניתוח בהצלחה ובסיכון נמוך ואז הילד למעשה בריא.
מבחינה גנטית יש לשלול תסמונת דאון וטריזומיות נוספות ואני מניח שזה נבדק בבדיקת מי שפיר שעשית. חשוב במקרים אלה לשלול גם חסר חלקי של כרומוסומים כמו למשל חסר חלקי בכרומוסום 22 שנותן תסמונת די ג'ורג' (חסרים אלה נבדקים ע"י בדיקת FISH לכרומוסומים המתאימים.
זה לא נעשה תמיד באופן שגרתי בבדיקת מי שפיר רגילה. האם זה נבדק אצלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חושבת שעשיתי בדיקת פיש
מיכל08/02/2013אני ממש לא רוצה לעבור עוד בדיקות זה תמיד מכניס אותי ללחץ. גם ככה אני מטופלת בהריון בסיכון כי אני מושתלת כליה ונמצאת במעקב כל הזמן. זה הריון יקר לאחר ארבע שנים של המתנה ולאחר טיפול הזרעה.
זה הדבר היחידי שמצאו בינתיים בכל הבדיקות שעשו לי. שקיפות עורפית תקינה, סקירות תקינות, מי שפיר תקינים.
אני ממש לא רוצה לעבור שוב מי שפיר. אני לא חושבת שעשו לי בדיקת פיש וגם אף אחד לא אמר לי לעשות כשעשו לי את המי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא חושבת שעשיתי בדיקת פיש - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/02/2013בסדר
הסיכוי לדי ג'ורג' הוא קטן.
בכל זאת לדעתי כדאי לך לברר עם המכון שבצע את בדיקת מי השפיר מה בדיוק נעשה.
כמוכן כדאי לך לשמוע שוב את הגנטיקאי לאור הממצא החדש וכדאי לבדוק אם אפשר לעשות FISH על המשטחים של הבדיקה שלך למרות שלא שמרו חומר. (ראיתי מספר מקרים שהצליחו לעשות זאת בלי לחזור על בדיקת מי שפיר)
נ.ב עד כמה היה הרופא בטוח שיש VSD ? והאם נראה מעבר גם בצבע? האזור הזה הוא מאד דק ואם ההדמיה קשה לעתים נראה כאילו יש VSD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופאה אמרה שרואים אצלי טוב
מיכל09/02/2013היא אמרה שאני ״אקוגנית״ בגלל שאני רזה ואולי אם הייתי שמנה היא לא היתה רואה כלום. היא אמרה לי אבל לחזור לבדיקה נוספת בשבוע 32. הפרופ׳ שעשה לי את המי שפיר אמר שהאקו לב אכן יכולה להיות בדיקה לא מדוייקת.
אז מה לשאול באסותא? שם עשיתי את המי שפיר. אם הם שמרו את המשטחים?
תודה על הסבלנות וההתייחסות האישית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרופאה אמרה שרואים אצלי טוב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/02/2013תשאלי אותם אם ניתן לעשות FISH ל 22 על המשטחים שיש. אולי עדיף שתלכי שוב לגנטיקה והם יבררו בשבילך באסותא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)