VDS באקו לב עובר

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• VDS באקו לב עובר
    מיכל
    06/02/2013

אני בת 38 בשבוע 24. באקו לב עובר הודגם VSD פריממברנוטי בקוטר 1.6 מ"מ עם דלף דו כיווני על פניו (קוטר המסתם האורטלי 3.8 מ"מ).
    הרופאה המליצה לביקורת אקו לב עובר בשבוע 32, והמליצה על ייעוץ גנטי חוזר.
    עשיתי כבר מי שפיר שיצאו תקינים. שקיפות עורפית וסקירות תקינים.
    לא שמרתי את מי השפיר. האם יגידו לי לחזור על הבדיקה? אני ממש לא רוצה לחזור שוב על הבדיקה הזאת.
    מה הסיכויים שהחור יסתם מעצמו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    VDS באקו לב עובר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• VDS באקו לב עובר - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/02/2013

הי מיכל
    VSD פריממברנוטי בעובר ללא מומים ברורים אחרים בלב הוא לא כזה נורא. יש סכוי שעם הזמן הם קטנים ואף נסגרים אך גם אם לא, ניתן לסגור אותם בניתוח בהצלחה ובסיכון נמוך ואז הילד למעשה בריא.
    מבחינה גנטית יש לשלול תסמונת דאון וטריזומיות נוספות ואני מניח שזה נבדק בבדיקת מי שפיר שעשית. חשוב במקרים אלה לשלול גם חסר חלקי של כרומוסומים כמו למשל חסר חלקי בכרומוסום 22 שנותן תסמונת די ג'ורג' (חסרים אלה נבדקים ע"י בדיקת FISH לכרומוסומים המתאימים.
    זה לא נעשה תמיד באופן שגרתי בבדיקת מי שפיר רגילה. האם זה נבדק אצלך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חושבת שעשיתי בדיקת פיש

מיכל
    08/02/2013

אני ממש לא רוצה לעבור עוד בדיקות זה תמיד מכניס אותי ללחץ. גם ככה אני מטופלת בהריון בסיכון כי אני מושתלת כליה ונמצאת במעקב כל הזמן. זה הריון יקר לאחר ארבע שנים של המתנה ולאחר טיפול הזרעה.
    זה הדבר היחידי שמצאו בינתיים בכל הבדיקות שעשו לי. שקיפות עורפית תקינה, סקירות תקינות, מי שפיר תקינים.
    אני ממש לא רוצה לעבור שוב מי שפיר. אני לא חושבת שעשו לי בדיקת פיש וגם אף אחד לא אמר לי לעשות כשעשו לי את המי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חושבת שעשיתי בדיקת פיש - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/02/2013

בסדר
    הסיכוי לדי ג'ורג' הוא קטן.
    בכל זאת לדעתי כדאי לך לברר עם המכון שבצע את בדיקת מי השפיר מה בדיוק נעשה.
    כמוכן כדאי לך לשמוע שוב את הגנטיקאי לאור הממצא החדש וכדאי לבדוק אם אפשר לעשות FISH על המשטחים של הבדיקה שלך למרות שלא שמרו חומר. (ראיתי מספר מקרים שהצליחו לעשות זאת בלי לחזור על בדיקת מי שפיר)
    נ.ב עד כמה היה הרופא בטוח שיש VSD ? והאם נראה מעבר גם בצבע? האזור הזה הוא מאד דק ואם ההדמיה קשה לעתים נראה כאילו יש VSD.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופאה אמרה שרואים אצלי טוב

מיכל
    09/02/2013

היא אמרה שאני ״אקוגנית״ בגלל שאני רזה ואולי אם הייתי שמנה היא לא היתה רואה כלום. היא אמרה לי אבל לחזור לבדיקה נוספת בשבוע 32. הפרופ׳ שעשה לי את המי שפיר אמר שהאקו לב אכן יכולה להיות בדיקה לא מדוייקת.
    אז מה לשאול באסותא? שם עשיתי את המי שפיר. אם הם שמרו את המשטחים?

תודה על הסבלנות וההתייחסות האישית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופאה אמרה שרואים אצלי טוב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/02/2013

תשאלי אותם אם ניתן לעשות FISH ל 22 על המשטחים שיש. אולי עדיף שתלכי שוב לגנטיקה והם יבררו בשבילך באסותא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו