קוארקטציה של האורטה ופגם במחיצה

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• קוארקטציה של האורטה ופגם במחיצה
    אשר
    03/03/2013

שלום,
    היינו בבדיקת אקו-לב לעובר בשבוע ה28.
    קיים בסריקה פגם במחיצה הבין חדרית ממברנוזי בגודל של 6.5 מ"מ.
    היצרות של אבי העורקים לכל אורכו ובמיוחד במקטע הדיסטלי לקרוטיס השמאלי כ2 מ"מ. רוחב אבי העורקים 3.5 מ"מ. רוחב העורק הריאתי הראשי 7.7 מ"מ. שני החדרים בגדול דומה.
    שאלתי היא:
    במידה ותוצאות שאר הבדיקות שנעבור יהיו תקינות, ומה שיש לעובר זה המומים הללו בלב, מה זה אומר לגבי העובר לאחר הלידה? איזה ניתוחים? כמה ניתוחים יתכן? האם מדובר בילוד שכל חייו יסבול מניתוחים ואישפוזים או שמה מדובר בניתוח אחד קצר ולא קשה?

ברור לי שבפורום לא ניתן לקבל חוו"ד בלי להיפגש, ולמעשה הפורום הוא בשביל להקל על החוויה. אבל האם במקרים שנתקלתם אתם הרופאים, יתכן ומדובר בניתוח פשוט\לא מסובך (ברור במקרה שאין סיבוכים ושלא צצים דברים אחרים)?
    האם ההצלחה גבוהה בניתוחים מסוג זה והילדים יוצאים אח"כ לחיים טובים ונורמאליים רגילים לכל דבר.
    תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוארקטציה של האורטה ופגם במחיצה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    03/03/2013

הי אשר
    אתה צודק שזה לא מתאים לפורום.
    אתה צריך לפגוש קרדיולוג ילדים לצורך הייעוץ (בד"כ עושה זאת הרופא שאבחן את הבעיה)
    ראשית במקרים כאלה יש להתייעץ עם גנטיקה ולברר שאין בעיה כרומוסומלית או תסמונת די ג'ורג'.
    לגבי המום, בהנחה שאין מדובר בבעיה גנטית, VSD וקוארקטציה ניתנים לתיקון בצורה די טובה וגם אם יהיה צורך בעתיד בהתערבות נוספת זה בד"כ ניתן לבצוע בצורה סבירה.
    קשה לי לפרט יותר מזה ואני מציע שתיפגש עם קרדיולוג הילדים לשיחה יותר מעמיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו