מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- vsd בינוני עד גדול לעובריתמיכל13/03/2008
דר' שלום- אני מאד מודאגת חזרתי מבדיקת אקו לב עובר אני בשבוע 21 ונמצא כי לעוברית שלי vsd
בגודל בינוני עד גדול (נאמר לי שהגודל קטן יותר מהאורקה שהיא 3 מ"מ) ואני צריכה להמשיך מעקב.
כמו כן מיד בעקבות הממצא ביצעתי בדיקת מי שפיר וקיבלתי היום תוצאות בדיקת פיש תקינות לגבי 21,18,13 ואני ממתינה לגבי חוסר כרומוזום 22.
רציתי לשאול האם יש סיכוי שגודל כזה יסגר באופן עצמוני? אני חרדה נורא
האם המצב מחייב ניתוח? האם יש יכולת כבר מעכשיו לדעת את הדברים האלה? או הכל תלוי במקרה ובהתפתחות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD בינוני עד גדול בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו14/03/2008שלום מיכל
VSD בעובר אכן יכול להסגר באופן עצמוני. יחד עם זאת ככל שהוא גדול יותר הסיכוי שהוא ייסגר לבד הוא קטן יותר.
אם אכן שללו בעיה כרומוסומלית ואין בעיות אחרות, ומדובר בבעיה מבודדת לבבית של VSD, זו בעיה שאנו יכולים להתמודד איתה בצורה די טובה.
האפשרויות לעתיד: או שהפגם נסגר לבד, או שהוא נהיה קטן במידה כזאת שאינו מפריע, או שיהיה צורך לסגור אותו בניתוח או בצינתור.
כמו שאמרת הכל תלוי בהתפתחות ובשינויים שקורים בעת המעקב.
מה שחשוב הוא לזכור שבסופה של הדרך במום כזה רוב הסיכויים שהילד יהיה בסדר (אפילו אם יהיה צורך בניתוח)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
מיכל14/03/2008שכחתי לציין גם שנצפה אצלי סינוס קורונרי מורחב הקרדיולוג אמר שזה לא משהו שצריך לתקן רק צריך לשלול בעיה כרומוזומלית. מרוב לחצים לא ידעתי מה לשאול אבל עכשיו רציתי לבקש ממך אם אתה יכול להסביר לי מה זה בדיוק והאם באמת אין לזה משמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סנוס קורונרי מורחב
ד''ר אברהם מתתיהו16/03/2008הסנוס הקורונרי הוא למעשה צנור ורידי שמנקז את הדם שבא מהעורקים הקורונרים(הכלילים) לאחר שסיפק חמצן לתאי שריר הלב. הסינוס הקורונרי מתנקז כמו רוב הדם הורידי לפרוזדור ימני.
הסנוס קורונרי יכול להיות מוגדל מסיבות שונות. הסיבה השכיחה היא וריאנט אנטומי שבו יש וריד נבוב עליון משמאל שמתנקז אליו (PERSISTENT LEFT SUPERIOR VENA CAVA )
לכך אין משמעות רבה.
אך יש גם מקרים נדירים יותר ש ורידי הראה מתנקזים כולם בטעות לסנוס הקורונרי וזה ממש מום לב שמחייב ניתוח.
באקו לב עובר אפשר בהרבה מקרים (אם כי לא תמיד) להבדיל בין אפשרויות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת....
מיכל19/03/2008תודה על תשובותך, רציתי לדעת האם שילוב של vsd פריממבורנטי + סינוס קורונרי מורחב מהווה עבורי סיכון גבוה לתסמונת די גו'רג' או אלה לאו דווקא המומים שמדברים עליהם עם תסמונת זו.
אני מאד חרדה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
VSD ו דיג'ורג'
ד''ר אברהם מתתיהו20/03/2008למרות ש VSD אינו המום הקלאסי שמתואר ב די ג'ורג', תוארו בכל זאת גם מקרים של VSD בתסמונת זאת. לא ידוע לי שסנוס קורונרי מורחב מעלה את הסיכוי ל דיג'ורג'.
מאחר וכבר בגלל הVSD יש מקום לביצוע מי שפיר נראה לי שכדאי בכל זאת לעשות גם FISH במקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
מיכל20/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)