Interrupted Aortic Arch Type B

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• שבוע 17 להריון עם אותה הבעיה

לאה
    12/10/2011

שלום רב !
    ראיתי את ההודעה הנ"ל ורציתי לדעת , אם אוכל גם לשוחח עם אמא שעברה את אותו הדבר , עובר עם UNTERPUTTED OF ORTA
    מודה מראש
    לאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבוע 17 להריון עם אותה הבעיה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/10/2011

שלום לאה
    שלחי לי את הפרטים שלך ל MAIL האישי שלי ואשאל אחת המשפחות וננסה לחבר ביניכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Interrupted Aortic Arch Type B
    ליאור
    13/03/2008

שלום,
    אשתי בשבוע 22 להריון וביצעה אקו לב עובר לאחר שאובחן מוקד אקוגני בסקירת מערכות.
    בבדיקה אובחנה בעיה קשה:
    Interrupted aortic arch type B
    וכן Very Large VSD בקוטר 5.1 ממ.

הרופא המליץ להפסיק את ההריון.

האם ההמלצה אכן נכונה במקרה כזה?
    האם ישנם סיכויים טובים להצלחת ניתוח לאחר הלידה לתיקון המום?
    האם נכון הדבר שברוב המקרים ישנם סיבוכים וייתכן שבגיל 20+ הבחור יצטרך השתלת לב חדש?
    מה לעשות? למי לפנות?

לעזרתכם אודה...

לקביעת תור
    סגירה
    Interrupted Aortic Arch Type B

הוספת תגובה

• VSD ן INTERRUPTION בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    14/03/2008

ראשית במקרים כאלה אם מחליטים להמשיך ההריון יש לשלול בעיות כרומוסומליות (יעוץ גנטי, דיקור מי שפיר ו FISH לכרומוסום 22) כדי לשלול בעיות נוספות שיכולות להיות כרוכות גם בפיגור.
    במידה והמום הוא מבודד, עדיין נחשב למום קשה. הוא מחייב ניתוח לב גדול כבר בימים הראשונים (סגירת הפגם ותיקון אאורטה) בניתוח כזה יש תמותה וגם סבוכים אך ברוב המקרים ההצלחה היא די טובה.
    גם לאחר ניתוח מוצלח יש עדיין בעיות שיכולות להתפתח בעתיד כמו הצרות באזור התיקון של האאורטה ו יותר גרוע :התפתחות של הצרות במוצא חדר שמאל. בעיות אלה מצריכות לעתים בצוע צנתורים וניתוחים נוספים שלהם גם כן תמותה ותופעות לואי.
    לדעתי , עליכם לפנות לקרדיולוג ילדים לקבל ייעוץ , לשאול הרבה שאלות ולקבל הרבה תשובות ואז עליכם להחליט לפי הבנתכם, השקפתכם ואמונתכם.
    אני, באופן אישי!, אם הייתי צריך להחליט, הייתי מפסיק את ההריון, אך יש לי לקוחות שבחרו להמשיך ונולד ילד שעבר בהצלחה את הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

ליאור
    14/03/2008

תודה על התגובה,

האם תוכל להרחיב על הרקע הגנטי של התופעה? הבנתי שייתכן ומדובר בתופעה בשם DeGeorge
    האם שני ההורים צריכים להיות נשאים של כזה דבר? איך בודקים?
    מה הסיכויים שזה יחזור בהריונות הבאים?
    האם יש טיפול כל שהוא שיכול לשפר את הסיכוי לעובר תקין?

תודה.
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MICRODELETION OF 22

ד''ר אברהם מתתיהו
    14/03/2008

אם לזוג יש ילד או עובר שהוכח אצלו MICRODELETION OF 22 כדי לדעת מה הסיכוי לתופעה דומה חייבים לעבור ברור גנטי.
    בחלק מהמקרים זו טעות מקרית שהסיכוי שתחזור בהריון הבא הוא קטן, אך יש מקרים שאחד ההורים נושא הפרעה דומה ואפילו אינו מודע לכך (בגלל ביטוי קליני מינימלי במקרה שלו). במקרה כזה יש סכוי של 50% להוריש זאת לילד נוסף!
    לפיכך חשוב להתייעץ עם גנטיקאי ולעשות FISH ל2 ההורים. כמוכן יש אפשרות לבצע FISH לעובר בהריון הבא.
    לא ידוע לי על טפול שיכול לרפא את העובר מהבעיה הכרומוסומלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו שעבר את זה

ליאור
    15/03/2008

האם ישנה אפשרות שנוכל לדבר עם זוג שהחליט לעבור את הניתוח ולהמשיך את ההריון?
    מה היו התוצאות?

ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאור

ד''ר אברהם מתתיהו
    16/03/2008

דיברתי עם אמא של ילדה שאצלה אבחנתי את אותו מום והחליטה להמשיך ההריון.
    היא מוכנה לדבר אתכם.
    שלח אלי בקשה ל ד"א שלי ואחזיר לך תשובה עם מספר הטלפון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו