מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- TOFחגית07/04/2013
שלום רב,
בני בן השנתיים וחצי נולד עם מום המוגדר- TOF.
עבר בגיל חצי שנה ניתוח - תיקון מלא. ומאז אנחנו במעקב פעם בשנה.
אמרו שלא מפריע לכלום.
האם באמת הוא כאדם רגיל?
כשאומרים אנשים עם מחלות רקע, קבוצות סיכון- הוא נכלל ביניהם?
יש השפעה לעתיד?
כדאי שימנע מפעילות יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TOF - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/04/2013הי חגית
הכי טוב ורצוי לקבל תשובות כאלה מקרדיולוג הילדים שמכיר את החולה ויודע בדיוק את האנטומיה ואת התיקון שנעשה.
יש סוגים שונים ודגות חומרה שונות ב TOF .
אני מניח שאם הוא עבר תיקון מלא בגיל חצי שנה אז יש לו כנראה מהצורות הקלות יותר. עדיין חשוב לדעת האם נשארה בעיה כלשהיאחרי הניתוח? האם התקון של ההצרות במוצא חדר ימין נעשה ע"י טלאי שהורכב מעל אזור המסתם. יש לזה השלכה לעתיד כי חלק מהילדים נשארים עם דליפה נכרת של המסתם הראתי וזקוקים להתערבות נוספת בערך בגיל ההתבגרות.
באופן כללי ילדים עם TOF מתפקדים יפה ויש להם חיים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTOF
חגית09/04/2013תודה רבה . עזרתם לי מאד.
אנחנו מבקרים אצל הרופא המטפל פעם בשנה. ולא תמיד אני זוכרת את השאלות שעולות במשך השנה.
בתקופה זו יש זיהום אויר גבוה ומזהירים חולי לב להזהר. האם הוא בכלל חולי לב? אם הרופא טען אחרי הניתוח שהוא כאחד האדם...
אם כבר אני שואלת- אני בת 25- יש לי לפעמים דופק מהיר. בהריון שמעו אצלי איושה בלב.
עשיתי אקו- והראה שהכל תקין. האם להמשיך לבדוק? אף פעם לא היו לי בעיות לב. אם אני לא טועה הדופק מהיר אחרי צריכת קופאין- יש תופעה כזו?
עלי לפנות לרופא שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
TOF - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/04/2013הי
זהום אויר לא טוב לאיש אך לא באופן מיוחד לילד.
לפי מה שספרת קרוב לודאי שאין לך בעיה משמעותית אך נראה לי שאת צריכה לברר זאת עם הקרדיולוג שבדק אותך ובצע את האקו לב וראה את האקג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)