הפרעות קצב לב לעובר

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• הפרעות קצב לב לעובר
    ד``ר אברהם מתתיהו
    28/05/2013

שלום רב,

אני בהריון שלישי, שבוע 30. בסקירת מערכות לפני כמעט חודשיים זוהו הפרעות קצב לב לעובר. הופנתי למעקב אצל קרדיולוג. לפני חודש עדיין הפרעות קצב ושלשום במעקב זוהתה טכיקרדיה 190-220. הקרדיולוג קבע כי מבנה הלב תקין. הופנתי למוניטור. אתמול מוניטור בקופת חולים הראה קצב זהה של 190-220. הפונתי למיון. חזרנו על המוניטור פעמיים ללא שינוי. עכשיו אני מאושפזת למעקב ולא מצליחה להבין מה זה אומר לגבי המשך ההריון. האם זה מזיק ללב של העובר לפעום בקצב כזה לאורך זמן? האם זה מבשר על הפרעת קצב אחרי הלידה? האם יש סיכוי ללידה טבעית וספונטנית או שלרוב זה מוביל לקיסרי בשבוע מוקדם יותר?

תודה, תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב לב לעובר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טכיקרדיה עוברית - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    29/05/2013

שלום תמר
    יש סוגים שונים של הפרעות קצב עובריות מהירות. (לא ברור לי אם הוחלט באיזה סוג מדובר? לעתים זה קשה לדעת זאת בעובר). האם את מקבלת טפול כלשהו?
    חשובה המהירות וחשוב איזה חלק מהזמן הלב נמצא בטאכיקרדיה.
    ככל שהמהירות גבוהה יותר וכל שהלב נמצא יותר זמן בדופק מהיר מאד יש סכוי יותר גדול שהעובר יסבול והוא עלול לפתח מצב של אי ספיקת לב עם בצקות וצבירת נוזלים. (דבר זה ניתן לבדוק בבדיקות אולטרסאונד)
    כאשר ההפרעה נמצאת רק בחלק מהזמן והעובר אינו סובל אנו נוטים לעתים להסתפק במעקב הדוק.
    אם ההפרעה קיימת רוב הזמן ובמהירות גבוהה ובודאי אם יש סבל עוברי נהוג לתת טפול תרופתי לאמא שחוצה את השיליה ומטפל בהפרעת הקצב בעובר.(איך המצב אצלכם?)
    איננו רוצים (אם יש ברירה) לילד ילד שאינו בשל כי זה פתח לצרות אחרות של פגות.
    ההחלטה לגבי צורת הלידה , טבעית או ניתוח תלויה במצב העובר ובהחלטה אם ומתי צריך לילד.
    הכי טוב בשבילך, לדעתי, לשאול את הקרדיולוג שמכיר את המקרה ועושה את ההחלטות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו