גדלים של vsd

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• גדלים של vsd
    מיכל
    25/03/2008

דר' שלום, התגלה בעובר שלי vsd ורציתי לדעת איזה גודל נחשב לגדול ואיזה לבינוני וקטן....
    אני מנסה לקרוא על זה חומר ואני רוצה לדעת איפה אני עומדת, הרופאים טרם הצליחו לקבוע את הגודל אצלי רופא אחד אמר 2 מ"מ ואחר 3 מ"מ....ואפילו יותר.....ואני מנסה לקרוא על הסיכויים לסגירה עצמונית ולא מצליחה להבין אם זה בינוני או גדול ...
    האם תוכל לעזור לי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גדלים של vsd

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גדלים של vsd

ד''ר דני פינק
    26/03/2008

שלום מיכל

רוב VSD (פגם במחיצה בן החדרים) הם לא עגולים ויש להם צורה כך שיש שינוי לפי החתך שמודדים אותם. VSD "גדול" מוגדר כשטח של הפגם הוא שווה או יותר מהשטח במסתם "הותין" שהוא בן חדר שמאל ואב העורקים. יש הרבה גורמים לשאלה "מהמשמעותית קליני של VSD מסוים." המיקום במחיצה וצורתו וסוג של רקמה סביבתו חשובים לתשובה. זה בלתי אפשרי לתת לך תשובה לעובר שלך וזה מחובתי של הקרדיולוג ילדים שביצע את הבדיקה להגיד לך. זה גם לא ידע מדויק ותשובה הסופית תהיה רק אחרי הלידה ובהמשך מעקב. טוב לזכור שיש הרבה מיקרים שבהם אין צורך לאף התערבות והם מסתדרים לבד.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דר' פינק

מיכל
    26/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו