מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקו לב עובר - מוקדים אקוגנייםדואגת25/09/2013
שלום רב. בת 36, עם סוכרת נעורים, היריון רביעי, ב"ה.
בשלושת ההיריונות הקודמים מצאו אצל הילדים מוקד אקוגני בחדר השמאלי. נדמה לי שבהיריון הוקדם מצאו שניים. עשיתי אקו לב שיצא תקין, ותודה לאל נראה שהכול בסדר.
בהיריון הנוכחי עשיתי השבוע (שבוע 16) סקירה מוקדמת ונתגלו 3(!) מוקדים אקוגניים בלב - שניים בחדר שמאל ואחד בימין. מלבד זה נראה היה שהכול תקין. האם הימצאותם של שלושה מוקדים מעלים את הסיכון, חלילה, לתסמונת דאון ו/או למום כלשהו בלב?
יש לציין שלדעתי היתה טעות בפענוח תוצאות השקיפות העורפית. הסיכון שלי לפי שקלול הפרמטרים עומד על 1:36,000, והבנתי שלא רואים מספרים כאלה בכלל, ובטח לא בגיל שלי (בהיריון הקודם המספר היה הרבה יותר קטן. נראה לי שהוסיפו כאן 0 אחד או שניים מיותרים). בכל מקרה אציין, כי מדידת הנוזל העורפי היתה 0.9 והתוצאות בדם היו:
PAPP-A 2/64 MoM
HCGb 0/72 MoM
אבקש לדעת האם לדעתך יש כאן סיכון מוגבר לדבר מה לא תקין בעובר ואם יש כאן מקום לבצע בדיקת מי שפיר או את בדיקת הדם שמחליפה אותה.
אשמח למענה מהיר. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עובר - מוקדים אקוגניים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו28/09/2013הי
כמו שאת כבר יודעת מוקד אקוגני הוא ממצא שכיח ואין לא משמעות רבה. גם אם יש יותר מאחד. סטטיסטית הממצא מעלה במקצת את הסיכוי לדאון. אם הוא ממצא יחיד ואין כל גורמי סיכון אחרים ממליצים לא להתייחס אליו.
במקרה שלך בגלל סכרת נעורים והגיל כדאי להשלים אקו לב עובר (זה חשוב בגלל הסכרת שיש עליה קלה בשכיחות מומי לב וגם מבחינה גנטית לגבי בעיות כרומוסומליות, כי לילדים עם תסמונת דאון למשל יש הרבה יותר מומי לב ולכן מציאה של מומי לב מסוימים באקו לב עובר מעלה הסיכוי לדאון)
באשר לבדיקת מי שפיר לדעתי את צריכה להתייעץ עם גנטיקה (בגלל גיל + מוקדים אקוגנים).
בדיקת הדם ל DNA עוברי טובה אך עדיין נחשבת לדעתי לבדיקת סקירה. (הגנטיקאים יתנו לך תשובה יותר מוסמכת באשר לכך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
דואגת28/09/2013אשלים את הבדיקות הנדרשות ואקווה לטוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)