מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ASD 12 מ"מ תינוקת בת 4 חודשיםמיכל11/11/2013
שלום,
לאחר בדיקה אצל קרדיולוג ילדים נאמר לנו כי לביתי יש ASD בגודל 12 מ"מ. לאחר קריאה במאמרים שונים הבנתי שיש כמה סוגים של ASD (3 סוגים) המשפיעים על יכולת החור להיסגר עצמאית ועל היכולת במידה ונצטרך חו"ח צינתור- לנו לא נאמר איזה סוג זה...
האם תוכלו לתת לי פרטים נוספים במה כרוך הממצא?
האם ישנן מגבלות מבחינת לשים את ביתי בגן רגיל? האם יכולה להשתתף בפעילויות בבריכה וכדומה? האם נצטרך לשים לב לסימנים מיוחדים כלשהם?
לפי הבנתי כרגע היא צריכה להיות במעקב ואכן קבענו תור לעוד שלושה חודשים אבל עד מתי המעקב? מה מחפשים לראות? שהחור נסגר עצמאית (בע"ה!!) או שאין התרחבות ניכרת של הצד הימני של הלב?
לא כל כך מובן לי מהן ההשלכות של ממצא זה על חיי היום יום שלנו.
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASD 12 מ"מ תינוקת בת 4 חודשים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/11/2013הי מיכל
ASD של 12 מ"מ בגיל 4 חודשים הוא פגם גדול למדי.
ילדים עם ASD ברוב המקרים אינם סובלים מבעיות (בעיות מתחילות בגיל 40 שנה לערך). לעתים כאשר הפגם גדול יכולה להיות איטיות קלה בעליה במשקל, בעיות נשימתיות יותר שכיחות אך בד"כ ללא סימפטומים. הפגם השכיח נקרא SECUNDUM והוא מרכזי יותר במחיצה. פגם זה נוטה לעתים לקטון ואף להיסגר ספונטנית בחלק מהילדים (בעיקר בשנתיים הראשונות לחיים).
אנו נוהגים לעקוב אחר הילדים עד גיל 3-6 שנים ולפי המצב מחליטים אם לסגור הפגם בצנתור או ניתוח (אם הוא לא קטן או נסגר ספונטנית).
בסה"כ אין זו בעיה קשה ואם לא תסתדר לבד יהיה צורך בצנתור או ניתוח שהם מוצלחים ופותרים הבעיה לתמיד.
נראה לי שכדאי להוריד לחץ ולהמשיך במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד כמה שאלות
מיכל13/11/2013ראשית תודה על התגובה המרגיעה. עם זאת לא ברור לי מה ההשלכות של הממצא על חיי היום יום שלנו- האם להימנע מלשים אותה למשל בפעילויות למינהן שלא תתאמץ? האם צריך להודיע ע"כ לגננת (היא תכף נכנסת בע"ה לגן) ? האם יש סכנה בלטוס? בכ"ז לפי דברייך מדובר בתקופה ארוכה של מעקב ואכן יהיו השפעות אם חו"ח לא יטופל או ייסגר עצמאית בע"ה!! אז חשוב לי לדעת האם היא כשאר הילדים יכולה להשתתף ולעשות הכל??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד כמה שאלות - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/11/2013הי
אין במום זה, בגיל זה, כל הגבלות. אין בעיה בטיסה.
יש להמשיך מעקב ע"י קרדיולוג ילדים ולפעול לפי הוראותיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל14/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)