vsd בסקירה מוקדמת

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• vsd בסקירה מוקדמת
    מרינה
    18/12/2013

שלום דוקטור.
    היום בסקירה מוקדמת רופא אמר לי שהודגם vsd ואמר שבור המקרים זה נסגר בשבוע 20.נתן לי הפנייה לאקו עוברי. באיזה שבוע ניתן לעשות אקו כי במידה ועדיין יהיה vsd אני אצתרך לבצע מי שפיר וזה עושים עד שבועה 22. ומנסיונך העם ברוב המקרים זה באמת נסגר ? והעם מום זה נחשב לרציני ? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    vsd בסקירה מוקדמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• vsd בסקירה מוקדמת - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/12/2013

שלום מרינה
    לא אמרת איזה סוג VSD נמצא. במחיצה הבין חדרית יש אזור עבה יותר (שרירי) ואזור מאד דק כמו נייר (חלק קרומי). VSD במחיצה הקרומית יש לו השלכה גנטית גדולה יותר מאשר במחיצה השרירית.
    כמוכן בסקירה מוקדמת (ולעתים גם מאוחר יותר ) לעתים אין רואים היטב את החלק הדק ונדמה שיש פגם במחיצה ומאוחר יותר באקו לב עובר מתברר שאין VSD (נתקלתי בלא מעט מקרים כאלה). אם אכן יתברר שיש VSD ללא מומים נוספים, גם אז אין זו בעיה רצינית, חלקם נסגרים ספונטנית וחלק זקוקים לסגירה בצנתור או ניתוח ואז הילד בסדר גמור ברוב המקרים.
    אם צריך לעשות מי שפיר ניתן לעשות גם אחרי שבוע 22.
    אני מציע לך לעשות האקו לב עובר בשבוע 21 , אז בד"כ רואים לא רע ואם יימצא VSD ניתן יהיה מיד אח"כ לעשות את בדיקת מי השפיר (כולל צ'יפ גנטי).
    בסה"כ לא נראה לי שיש סבה להיכנס ללחץ בשלב זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו