מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- simple tgaליאת דלל01/04/2008
שלום רב,
אני בשבוע ה-18+2 להריון.
היום ביצעתי אקו לב עוברי ובבדיקה נמצא שלעובר קיים SIMPLE TGA
הפרופסור שבדק אותי אמר שלא מדובר בניתוח קשה ואחוזי ההצלחה שלו הם 96%
הלידה היא לידה רגילה לאחר מכן הילד יקבל תרופה ואחרי כמה ימים יבצעו את הניתוח.
מס' שאלות:
1- אם הקרדיולוג אומר שזה דבר שניתן לתיקון למה הרופא נשים אמר לי להפסיק את ההריון ???
2- מהי איכות החיים של ילדים שעוברים ניתוח מהסוג הזה????
3- האם יש סיכונים מיוחדים בניתוח כזה ואם כן מהם ????
4- האם יש אתר שיש בו מידע על המום שנוכל לקרוא ולהבין קצת יותר???
תודה רבה רבה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TGA בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו01/04/2008SIMPLE TGA הכוונה למום שבו יש היפוך של כלי הדם הגדולים ללא בעיות אחרות בלב. הבעיה במום זה ששני המעגלים בלב פועלים במקביל ולכן דם כחול חוזר לגוף ודם אדום (מחומצן ) מסתובב רק במערכת של הראות.
זהו אכן מום כחלוני שכיח שהיום ניתן לתקון בשבועיים הראשונים לחיים בהצלחה טובה ותמותה פחות מ 5% . לאחר הלידה התינוק זקוק להשגחה בפגיה ולטפול תרופתי. לעתים יש צורך לפני הניתוח גם במעין צנתור קטן (שבו מגדילים את המעבר בין הפרוזדורים) כדי לאפשר ערבוב טוב יותר של הדם הכחול והאדום.
ילדים שעוברים את הניתוח בד"כ מתפקדים וחיים טוב לשנים רבות.
אני מכיר לא מעט זוגות שבהריון אבחנתי את המום והחליטו להמשיך בהריון.
בסופו של דבר ההחלטה אם להפסיק את ההריון היא שלך ושל בן זוגך ותפקידנו לנסות לתת לכם את הנתונים כדי שתוכלו להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)