מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- GTA - שאלה לגבי הלידה עצמהמאור...05/01/2014
שלום ד"ר,
בשבוע 24 התגלה בבדיקה בשניידר כי לעובר שלי יש GTA - וכי דבר זה מחייב שאני אלד בבלניסון כדי שמיד אחרי הלידה יעבירו את התינוק לשניידר.
השאלה שלי מתמקדת בעיקר בלידה עצמה שכן בשניידר אמרו שאין שום מניעה בללדת טבעי ורגיל וגם עוד רופא שהלכתי אליו אמר אותו דבר.
אני מרגישה שאני נפשית לא יכולה להתמודד עם זה, עם הציפיה ופשוט לשבת ולחכות שזה יקרה מעצמו. יש לי תינוק בבית ואני מצפה לעוד תינוק כמו שהבנת.
במידה ואני אבקש זירוז בשבוע 38 זה יוכל לסכן את העובר? לגרום שתהיה מצוקה כלשהי בזמן הלידה?
או שאין מצב לזירוז ושהם נוטים רק לקיסרי או ללידה טבעית?
בנוסף אשמח להסבר קצר על המום הזה - איך זה נעשה ואיך מתנהל בעצם הניתוח? ואיך התינוקות חיים לאחר זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
GTA - שאלה לגבי הלידה עצמה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו07/01/2014הי
אני מניח שהתכוונת ל TGA = TRANSPOSITION OF GREAT ARTERIES שהוא מום כחלוני שבו יש היפוך של כלי הדם הגדולים.
היום הנטיה היא ללכת ללידה רגילה ברוב המקרים של מום לב.
לא נראה לי שיש הצדקה להקדים את הלידה בגלל הסיבות שאמרת אם כי לא נראה לי שזה גם יסכן כל כך את העובר אם זה נעשה בצורה מבוקרת ובצורה כזו שניתן ללכת לניתוח קיסרי מהיר אם יש בעיות בזמן הפעלת לידה..
במום זה צריך לאשפז את התינוק בפגיה ולעשות אקו לב. אם הוא מאד כחול לעתים יש צורך לעשות צנתור קטן לפתיחת המחיצה הבין פרוזדורית עם בלון (רשקינד) . בד"כ עושים ניתוח מתקן בשבועיים הראשונים לחיים ובו מחליפים את כלי הדם הגדולים ואתם גם את העורקים הכליליים.. זהו ניתוח מוצלח ברוב המקרים ולרוב הילדים מתפקדים יפה מאד אחרי הניתוח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)