מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- VSDira22/01/2014
שלום, יש לי ילדה,בת שלוש וחצי.
מלידה היה לה VSD וגם ASD.
אבל עם הזמן ASD נסגר,
אבל VSD נשאר ללא שינוי.(בערך 13 מ"מ)
הומלץ לנו על ניתוח ע"י צנתור ,
האם ייתכן שהחור ייסגר עם הזמן?
הגודל שלו לא משתנה ,אבל גם לא גדל.חדר ימני של הלב מוגדל .
האם ניתן לחכות עוד קצת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/01/2014הי
האם יתכן שאת מעט מתבלבלת?
יתכן שה VSD נסגר וה ASD נותר פתוח ואותו רוצים לסגור?
אנחנו בד"כ לא מחכים עם VSD בגודל 13 מ"מ עד גיל שלוש וחצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהVSD
אירה24/01/2014שלום,בשאלה הקודמת שלי,התבלבלתי.
לילדה שלי יש ASD בגודל של 13 מ"מ.
השאלה עד איזה גיל ניתן לדחות את הניתוח(צנתור) ?
לפני שנה גודל של החור היה בערך 15 מ"מ.
האם יש סיכוי שזה ייסגר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
VSD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/01/2014הי
הסיכוי שפגם בגודל זה ייסגר ספונטנית בגיל 3.5 שנים הוא קטן למדי. (ברוב המקרים הפגמים נוטים לקטון ולהיסגר ספונטנית בעיקר בשנתיים הראשונות לחיים).
אני באופן אישי נוטה להמתין עם הצנתור עד גיל 5 לערך (בהנחה שבאקו לב הפגם נראה מתאים לסגירה בצנתור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)