מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- PDA קטן והכרחיות של צנתורד``ר אברהם מתתיהו22/01/2014
בתי בת 11.5, לפני כשנה התלוננה על כאבים בחזה, בבדיקת א.ק.ג שנעשתה ע״י רופא הילדים היתה הרחבה קלה שלqrs, לכן נשלחנו לבדיקה אצל קרדיולוג ילדים.
בבדיקה אצל קרדיולוג הילדים נמצא (בלי שום קשר לכאב בחזה ול- א.ק.ג), שלילדה יש PDA קטן ללא אוושה, אך באקו נראה jet של ה-pda שמגיע עד המסתם.
בבדיקה חוזרת שנעשתה לפני כשבועיים, המלצת הרופא היא: ״בשל פשטות הפרוצדורה לסגירת ה- PDA והחשש מאנדוקרדיטיס, היא לסגור זאת בצינתור״.
שאלתי היא: האם הליך הצינתור הוא הכרחי, נוכח העובדה שה- PDA קטן?
לתשובתכם המלומדת אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PDA קטן - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/01/2014שלום לאמא המודאגת
את יכולה להוריד את מפלס הדאגה.
הסיכוי ש PDA קטנטן ללא אוושה וללא דלף ממשי , יגרום לבעיה כלשהי בעתיד הוא קלוש ביותר.
רפואה היא לא מדע מדויק, אך רוב הקרדיולוגים שאני מכיר מאמינים שאין צורך בכל התערבות במקרים אלה .
אמנם קשה להגיד בלי לבדוק אך לפי הפרטים שתיארת אני לא הייתי עושה דבר. (מעקב בלבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר מתתיהו.
אמא מודאגת22/01/2014על תשובה מהירה ומרגיעה.
האם אני יכולה להסיק מדברייך שרצוי שהילדה תבדק אצל רופא נוסף, ונקבל חוות דעת נוספת ?
תודה מראש על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים ששכחתי לציין
אמא מודאגת23/01/2014נראה PDA קטן, דלף משמאל לימין עם מפל 83 ממ״כ, ה- jet מגיע למסתם ודופן ה- pa.
האם הנתון שהוספתי משנה את דעתך?
אני מתנצלת על השאלות המרובות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ד"ר מתתיהו. - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/01/2014באופן עקרוני על נושאים לא חד משמעיים או במחלוקת זה לא רעיון רע לשמוע דעה נוספת.
הפרטים שמסרת בהמשך לא שינו את דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)