PDA קטן והכרחיות של צנתור

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• PDA קטן והכרחיות של צנתור
    ד``ר אברהם מתתיהו
    22/01/2014

בתי בת 11.5, לפני כשנה התלוננה על כאבים בחזה, בבדיקת א.ק.ג שנעשתה ע״י רופא הילדים היתה הרחבה קלה שלqrs, לכן נשלחנו לבדיקה אצל קרדיולוג ילדים.
    בבדיקה אצל קרדיולוג הילדים נמצא (בלי שום קשר לכאב בחזה ול- א.ק.ג), שלילדה יש PDA קטן ללא אוושה, אך באקו נראה jet של ה-pda שמגיע עד המסתם.
    בבדיקה חוזרת שנעשתה לפני כשבועיים, המלצת הרופא היא: ״בשל פשטות הפרוצדורה לסגירת ה- PDA והחשש מאנדוקרדיטיס, היא לסגור זאת בצינתור״.
    שאלתי היא: האם הליך הצינתור הוא הכרחי, נוכח העובדה שה- PDA קטן?
    לתשובתכם המלומדת אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PDA קטן והכרחיות של צנתור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PDA קטן - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    22/01/2014

שלום לאמא המודאגת
    את יכולה להוריד את מפלס הדאגה.
    הסיכוי ש PDA קטנטן ללא אוושה וללא דלף ממשי , יגרום לבעיה כלשהי בעתיד הוא קלוש ביותר.
    רפואה היא לא מדע מדויק, אך רוב הקרדיולוגים שאני מכיר מאמינים שאין צורך בכל התערבות במקרים אלה .
    אמנם קשה להגיד בלי לבדוק אך לפי הפרטים שתיארת אני לא הייתי עושה דבר. (מעקב בלבד)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר מתתיהו.

אמא מודאגת
    22/01/2014

על תשובה מהירה ומרגיעה.
    האם אני יכולה להסיק מדברייך שרצוי שהילדה תבדק אצל רופא נוסף, ונקבל חוות דעת נוספת ?
    תודה מראש על תשומת הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים ששכחתי לציין

אמא מודאגת
    23/01/2014

נראה PDA קטן, דלף משמאל לימין עם מפל 83 ממ״כ, ה- jet מגיע למסתם ודופן ה- pa.
    האם הנתון שהוספתי משנה את דעתך?
    אני מתנצלת על השאלות המרובות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר מתתיהו. - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    24/01/2014

באופן עקרוני על נושאים לא חד משמעיים או במחלוקת זה לא רעיון רע לשמוע דעה נוספת.
    הפרטים שמסרת בהמשך לא שינו את דעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו