קדחת שיגרון

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• קדחת שיגרון
    חיים
    19/02/2014

שלום רב,

לילד שלנו ככל הנראה היה התקף של ראומטיק פיבר (ללא קרדיטיס וללא ממצאים באקו).
    אנו שוקלים את הטיפול המניעתי - לפני הטיפול צריך להעריך את הסיכון מפגיעה לבבית עתידית (במסתמים) לעומת הנזק מלקיחת אנטיביוטיקה במשך שנים רבות (ברירה רעה שמדירה שינה מעינינו).
    לכן הייתי רוצה לשאול קרדיולוג ילדים לגבי הסיכון לפגיעה במסתמים (עד כמה אכן מתרחשות פגיעות כאלה) ואופי הפגיעה (האם לרוב הבעיה היא חמורה או קלה)?
    כמו כן, רציתי לשאול - מרגע שמאתרים קרדיטיס - האם ניתן לעצור את הדלקת בטיפול תרופתי? (אני מניח שהטכנולוגיות והתרופות מתפתחות כל העת).
    תודה רבה,
    חיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קדחת שיגרון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קדחת שיגרון - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    25/02/2014

הי חיים.
    RF היא מחלה שיש לה מספר סימנים אך אין בדיקה אחת חד משמעית שמביאה לאבחון של 100%.
    אין לי הנתונים במקרה שלכם, אך אם יש בטחון רב באבחנה של RF ללא פגיעה לבבית , נהוג לתת לתקופה מסוימת(כ 5 שנים) טפול אנטיביוטי מונע, כדי למנוע זהום סטרפטוקוקלי בלוע שעלול אולי בפעם הבאה לגרום לדלקת במסתמי הלב שיכולה לגרום לנזק.
    אם היה RF עם פגיעה לבבית, מקובל לתת טפול מונע להרבה מאד שנים ויש אומרים לתמיד.
    אם לעומת זאת אין בטחון באבחנה של RF, אני נוהג להגיד למשפחה לקחת משטח גרון על כל תלונה וכל פיפס כדי שנוכל להתחיל טפול אנטיביוטי מלא ובזמן.
    הפגיעה היחידה ב RF שיכולה להשאיר נזק קבוע לאורך זמן היא הפגיעה בלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו