מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קדחת שיגרוןחיים19/02/2014
שלום רב,
לילד שלנו ככל הנראה היה התקף של ראומטיק פיבר (ללא קרדיטיס וללא ממצאים באקו).
אנו שוקלים את הטיפול המניעתי - לפני הטיפול צריך להעריך את הסיכון מפגיעה לבבית עתידית (במסתמים) לעומת הנזק מלקיחת אנטיביוטיקה במשך שנים רבות (ברירה רעה שמדירה שינה מעינינו).
לכן הייתי רוצה לשאול קרדיולוג ילדים לגבי הסיכון לפגיעה במסתמים (עד כמה אכן מתרחשות פגיעות כאלה) ואופי הפגיעה (האם לרוב הבעיה היא חמורה או קלה)?
כמו כן, רציתי לשאול - מרגע שמאתרים קרדיטיס - האם ניתן לעצור את הדלקת בטיפול תרופתי? (אני מניח שהטכנולוגיות והתרופות מתפתחות כל העת).
תודה רבה,
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קדחת שיגרון - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו25/02/2014הי חיים.
RF היא מחלה שיש לה מספר סימנים אך אין בדיקה אחת חד משמעית שמביאה לאבחון של 100%.
אין לי הנתונים במקרה שלכם, אך אם יש בטחון רב באבחנה של RF ללא פגיעה לבבית , נהוג לתת לתקופה מסוימת(כ 5 שנים) טפול אנטיביוטי מונע, כדי למנוע זהום סטרפטוקוקלי בלוע שעלול אולי בפעם הבאה לגרום לדלקת במסתמי הלב שיכולה לגרום לנזק.
אם היה RF עם פגיעה לבבית, מקובל לתת טפול מונע להרבה מאד שנים ויש אומרים לתמיד.
אם לעומת זאת אין בטחון באבחנה של RF, אני נוהג להגיד למשפחה לקחת משטח גרון על כל תלונה וכל פיפס כדי שנוכל להתחיל טפול אנטיביוטי מלא ובזמן.
הפגיעה היחידה ב RF שיכולה להשאיר נזק קבוע לאורך זמן היא הפגיעה בלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)