מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוושהלימור04/03/2014
שלום דוקטור,
תינוקת שלי בת 20 יום.התגלה אצלה אוושה עוד באקו לב עוברי שהיה 1.5 מ"מ שהוסבר לי שאין מקום לדאגה שזה מאוד שכיח אצל ילדים.אתמול היינו בבדיקה חוזרת בבית חולים ונאמר לי שגודל הוא 5.5 מ"מ ומצריך טיפול תרופתי ויכוליות ניתוח.מאתמול אני לא מוצאת מקום ...לא מצליחה להירגע....בטוחה שצריך עוד ייעוץ אך לא יודעת למי לפנות...אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוושה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/03/2014הי לימור
המלה אוושה אינה אומרת הרבה. אנא כתבי את תשובת האקו לב בשלמותה כדי שאבין מה נמצא ואוכל לענות לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוושה
לימור06/03/2014בוקר טוב,
מה שכתוב בתשובה של אקו לב זה שמדובר בפגם גדול במחיצה הבין חדרית בחלקה השרירי אמצעי 5.5 ממ.על פניו דלף דו כיווני.מפל שיא בסיסטולה:14 ממ"כ.הרחבה של חללי הלב משמאל.mr בדרגה בינונית.מבנה תקין של המסתם הזה.Tr קל ו pfo.אאורטה תקינה.החזר ורידי סיסטלמי וראתי תקינים.כל המסתמים בעלי מבנה תקין.המלצה על fusid ו aldacone כול סירופ 4 מ"ג פעמיים ביום.ובא.ק.ג רשום קצב סינוס-north-west axis
אשמח מאוד לקבל חוות דעת..היום כבר רכשתי את התרופות הבנתי שזה למתן ריבוי שתן והוצאת נוזלים השאלה אם זה חא יפריע לה לעלות במשקל...אנע מזכירה מדובר בילדה בת 21 יום....תודה מראש!!!!!לחא מוצאת מקום ומרגישה כול כך חסר אונים ....שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוושה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/03/2014VSD במחיצה השרירית בגודל בינוני. סה"כ לא נורא.
רוב הפגמים הללו קטנים עם הזמן ויש שנסגרים.
אם התינוק מראה סימני אי ספיקת לב נהוג לתת משתנים בתחילה שמקלים קצת מבחנת הנשימה. (כי הילדים באי ספיקת לב נושמים מהר ומתקשים באכילה בגלל זרימת דם רבה לראות בגלל הפגם במחיצה).
במקרים שהפגם לא קטן באופן ספונטני לעתים יש צורך לסגור אותו, בניתוח או לפעמים בצנתור.
סה"כ את צריכה לראות את הדברים לאורך זמן, רוב הגדול של הילדים הללו עם או בלי התערבות שלנו יהיו בסדר.
לגבי ה MR (דליפה של המסתם שבין פרוזדור לחדר שמאל), יתכן שהיא נובעת מהגדלת חדר שמאל בגלל ה VSD . לא ברור לי אם מצאו בעיה במבנה של המסתם. אני מניח שדברים יתבררו יותר בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוושה
לימור06/03/2014תודה רבה על התשובה ומה בנוגע לטיפול תרופתי שקיבלנו ..התחלנו לתת לה היום והיא כול היום לא רגועה כמעט ולא ישנה אני כבר מבולבלת האם זה מהגזים שיש לתינוקות או תגובה לתרופות...תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוושה
לימור06/03/2014ועוד דבר אתה רושם אם תינוק מרא סימנים אי ספיקת לב מה זה הסימנים האלו?תוכל להסביר לי על זה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוושה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/03/2014סימני אי ספיקת לב יתבטאו בנשימה מהירה התעייפות מהירה, הזעה , קושי באכילה ולכן גם עליה אטית במשקל.
לגבי תופעות שונות שאת רואה את צריכה להתייעץ עם הרופא שמטפל בילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוושה
לימור06/03/2014תודה דוקטור ושאלה אחרונה בבקשה תרופות שקיבלנו הן לא קשות למערכת של התינוקת שלי? קיבלנו שני סוגים של סירופים ונותנת לה פעמיים ביום......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוושה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו07/03/2014לכל תרופה יתכנו תופעות לואי. ברוב המקרים אין בעיות משמעותיות, אך אם יש כדאי לדבר עם הרופא שנתן אותן ולהתייעץ אתו
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)