מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- SIMPLE TGA היפוך כלי דם גדולים.קובי08/04/2008
נמצאת בשבוע 15.
עברתי היום סקירת מערכות וקיים חשד לSIMPLE TGA.
מספר שאלות:
1. מתוך עיון בפורום הנפלא הזה, הבנתי מהשאלות שיש נשים שעברו אקו-לב לעובר לפני שבוע 20.
מדוע שקבעתי טור (ניסיתי גם בשניידר וגם בב"ח מאיר) לא מוכנים לבצע זאת לפני שבוע 20.
קשה לי להיות במתח שכזה...
2. בנוסף להיפוך כלי הדם הגדולים אובחן לעובר גם חור במחיצה הבין חדרית. מה זה אומר?
2. כמה זמן אחרי הלידה מנתחים את התינוק?
3. האם יש צורך לקחת כדורים במשך כל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TGA בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו13/04/2008שלום
קל יותר טכנית לעשות אקו לב לעובר בשבוע 20+
אך אני נוהג לעשות זאת גם בשבוע 17 במקרים כמו שלך. לעתים לא רואים מספיק טוב וצריך לחזור על הבדיקה מאוחר יותר אך לעתים רואים לא רע.
זה שנמצא גם פגם במחיצה הבין חדרית , בהנחה שהוא משמעותי יחייב כנראה סגירה שלו בזמן ניתוח התיקון. (אם הפגם הוא שרירי קטן לעתים אין צורך בסגירתו)
ניתוחים ב TGA בד"כ נעשים בשבועיים הראשונים לחיים.
אם הניתוח מוצלח (וזה קורה ברוב המקרים אז אין צורך בד"כ בכל טפול בהמשך אך יש צורך במעקב במרפאת לב ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמום לב בעובר
ימית23/11/2014שלום, אני בשבוע 15, עשיתי סקירת מערכות היום, והתגלה tga, בנוסף העורק היוצא מחדר ימין אאורטה, נראה גדול במיוחד, ואילו לא נמצא כל סימן לעורק היוצא מהחדר השמאלי, אני לא יודעת מה זה אומר? האם זה משהו שניתן לתקן? כבר עברתי לפני שנתיים הפסקת הריון בעקבות מום לב מורכב. וזה היה קשה מאוד. מחכה לתשובה ומקווה לתשובה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מום לב בעובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו23/11/2014הי ימית
נראה לי שלפני שעושים דיון על העניין צריך לדעת עוד פרטים וכדאי להשלים אקו לב עובר ע"י קרדיולוג ילדים.
במקרים של חשד גבוה למום לב אנו מנסים לעשות הבדיקה אפילו בשבוע כזה מוקדם.
קרדיולוג ילדים , לאחר שיעשה אבחנה יכול גם לתת ייעוץ לגבי חומרת המום והצורך בטיפולים בהמשך והסיכויים להמשך. אז נראה לי יהיה קל יותר לעשות החלטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ימית23/11/2014תודה רבה על תשובתך המהירה, אכן יש לי ביום שלישי עוד בדיקה אצל מומחה, ובהמשך אקו לב עוברי. תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)