מוקד אקוגני + vsd

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מוקד אקוגני + vsd
    אורלי
    11/05/2014

שלום רב, אני בשבוע 33, ואני מאוד מודאג, יש לעובר מוקד אקוגני+ גילו בבדיקת אקו לב vsd ובנוסף בבדיקת חלבון עוברי התוצאה היא 1:400.
    האם יש חשד לתיסמונת דאון ?
    מה הסיכוי שזה יעבור לבד עד הלידה ?
    על מה מעידות שלושת הבעיות ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקד אקוגני + vsd

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקד אקוגני + vsd - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    11/05/2014

הי אורלי
    מוקד אקוגני אין לו כל משמעות מבחינת הלב. הדבר הרע היחיד שנאמר עליו שהוא סמן סטטיסטי חלש לתסמונת דאון. אם הוא סמן יחיד ואת בחורה צעירה (מה גילך?) לא מתייחסים אליו.
    לגבי VSD , האם האבחון היה באקו לב עובר? האם נאמר מה מיקום ה VSD? מה גודלו? (אם הוא קטן ובמחיצה השרירית בד"כ ללא משמעות רבה).אשמח לשמוע את התשובות לשאלות הללו ואוכל להתייחס יותר אך נראה לי שאת זקוקה בכל מקרה לייעוץ אצל גנטיקאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לד"ר מתיתיהו

אורלי
    12/05/2014

לד"ר מתיתיהו שלום רב ותודה על תגובתך המהירה,
    אני בת 35, נמצא מוקד אקוגני אחד, ה vsd אובחן באקו לב עוברי, הודגם vsd שרירי אלכסוני נמוך, הרופא לא ציין את גודלו אך ציין שיתכן שיש יותר מאחד.
    אם מחברים את שלושת הנתונים: מוקד אקוגני + vsd+ חלבון עוברי 1:400, האם אני צריכה לדאוג מדאון סינדרום ?
    מה הסיכוי שהמוקד אקוגני וה vsd יעברו עד הלידה ?
    תודה מראש
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לד"ר מתיתיהו - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    12/05/2014

הי אורלי
    VSD שרירי הרבה פחות קשור לבעיות גנטיות לעומת VSD פריממברנוטי, אך את כבר בגיל גבולי ויש גם המוקד האקוגני. אני חושב שחשוב להתייעץ עם גנטיקה בהקדם. הוא יתן לך את הסטטיסטיקה ואת צריכה להחליט. יש אפשרות לא לעשות דבר, לעשות מי שפיר בשבוע מאוחר או אולי לעשות בדיקת DNA בדם האם.
    נראה לי שזה ממש בתחום של גנטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו