vsd

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• vsd
    מיכל
    11/04/2008

שלום לרופאים, אני זקוקה קצת לתמיכה ולהסבר על המצב הבא:
    אני בשבוע 26 לעוברית vsd פרימנבונטי (גודלו כקוטר האורטה).
    נאמר לי בפירוש לא ניתן לבצע צינתור באזור זה וכי בגיל חודשיים שלושה תצטרך העוברית לעבור ניתוח לב פתוח לתיקון.
    אני בהסטריה טוטאלית ובוכה נורא, רציתי לדעת מכם מה הסיכויים להצלחת הניתוח ולמה מנתחים בגיל כל כך קטן, האם זה לא מסוכן מדי? איך ניתן לקבוע כבר בשלב זה מתי יערך הניתוח האם אין סיכוי שהחור יקטן או לא יגרום נזק?
    האם בכל מקרה צריך לסגור את החור למנוע נזק או רק אם הילדה תפתח סימנים קליניים?
    מצטערת על מבול השאלות אני מאד לחוצה....
    תודה רבה מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    vsd

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• VSD בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/04/2008

שלום מיכל
    VSD משמעותי בעובר מצדיק בצוע מי שפיר ו בדיקת FISH לשלול בעיות כרומוסומליות.
    בהנחה שזה נעשה ובהנחה שזהו VSD מבודד ללא בעיות אחרות אז המצב אינו כל כך נורא!
    לאחר הלידה התינוקת תעבור ברור מקיף יותר ע"י קרדיולוג הילדים. בד"כ אנו עוקבים אחרי התינוקות זמן מה כדי לראות אם הם מפתחים תסמינים של אי ספיקת לב ואם הפגם קטן עם הזמן (כמו שקורה לעתים).
    אם התינוקת , אינה עולה טוב במשקל , מתנשמת, מזיעה הרבה בזמן האוכל ואין תגובה לטפול תרופתי או שהלחץ בחדר ימין נשאר גבוה, אנו נוהגים לנתחה לאחר 2-3 חודשים (תלוי במצבה).
    הניתוח הוא בד"כ מוצלח עם אחוזי תמותה נמוכים ואם הכל עובר בסדר, אז התינוקת למעשה מבריאה ומתפקדת בהמשך רגיל ללא צורך בתמיכה כלשהיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו