מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- vsdמיכל11/04/2008
שלום לרופאים, אני זקוקה קצת לתמיכה ולהסבר על המצב הבא:
אני בשבוע 26 לעוברית vsd פרימנבונטי (גודלו כקוטר האורטה).
נאמר לי בפירוש לא ניתן לבצע צינתור באזור זה וכי בגיל חודשיים שלושה תצטרך העוברית לעבור ניתוח לב פתוח לתיקון.
אני בהסטריה טוטאלית ובוכה נורא, רציתי לדעת מכם מה הסיכויים להצלחת הניתוח ולמה מנתחים בגיל כל כך קטן, האם זה לא מסוכן מדי? איך ניתן לקבוע כבר בשלב זה מתי יערך הניתוח האם אין סיכוי שהחור יקטן או לא יגרום נזק?
האם בכל מקרה צריך לסגור את החור למנוע נזק או רק אם הילדה תפתח סימנים קליניים?
מצטערת על מבול השאלות אני מאד לחוצה....
תודה רבה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו13/04/2008שלום מיכל
VSD משמעותי בעובר מצדיק בצוע מי שפיר ו בדיקת FISH לשלול בעיות כרומוסומליות.
בהנחה שזה נעשה ובהנחה שזהו VSD מבודד ללא בעיות אחרות אז המצב אינו כל כך נורא!
לאחר הלידה התינוקת תעבור ברור מקיף יותר ע"י קרדיולוג הילדים. בד"כ אנו עוקבים אחרי התינוקות זמן מה כדי לראות אם הם מפתחים תסמינים של אי ספיקת לב ואם הפגם קטן עם הזמן (כמו שקורה לעתים).
אם התינוקת , אינה עולה טוב במשקל , מתנשמת, מזיעה הרבה בזמן האוכל ואין תגובה לטפול תרופתי או שהלחץ בחדר ימין נשאר גבוה, אנו נוהגים לנתחה לאחר 2-3 חודשים (תלוי במצבה).
הניתוח הוא בד"כ מוצלח עם אחוזי תמותה נמוכים ואם הכל עובר בסדר, אז התינוקת למעשה מבריאה ומתפקדת בהמשך רגיל ללא צורך בתמיכה כלשהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)