מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקו לב עוברי - תאומיםרוני29/07/2014
שלום רב, הריון תאומים שבוע 32.
שקיפות + 2 סקירות היו תקינות מלבד ציסטות בראש אחד העוברים שאמרו לנו ששכיח ויעבור עד הסקירה השנייה וכך היה.
הרופאה החליטה לשלוח לאקו לב עוברי בגלל שזה תאומים ויש לי סכרת הריון
באחד העוברים נמצא בצד ימין - sided fetus: mild+tricuspid regurgitation
כל השאר רשום תקין. ויש הערה בעברית שרשום אי ספיקה בדרגה קלה +
אמר שיש דליפה קלה בשסתום, אבל כל הלב ומבנה השסתום תקין לחלוטין.
הרופא לא התרגש ורק אמר לבוא לביקורת עוד שבועיים שלוש.
אני מאוד לחוצה כי קראתי שבעיות בלב יכולות לגרום מכל מיני תסמונות (במיוחד שזה אותו עובר שהיו לו ציסטות שעברו ) ולא עשיתי מי שפיר כי פחדתי מהפלה
הרופא לא הסכים להרחיב ולהסביר יותר מידי רק אמר שזה לא נדיר ולבוא שוב.
מה דעתך ? האם יש מה לעשות מעבר לביקורת נוספת ?
האם זה יכול להעיד על משהו חמור ? ומה זה בכלל אומר שלעצמו ?
תודה רבה רבה וסליחה על מפל השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עוברי - תאומים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/07/2014הי רוני
דליפה קלה של המסתם הטריקוספידלי בעובר (וגם אחרי הלידה) היא תופעה שכיחה וברוב המקרים ללא משמעות. נאמר שמבנה המסתם תקין.
האם אלו תאומים עם שילייה משותפת או שיליות נפרדות?
נראה לי שבשלב זה אין סבה להילחץ וזה בהחלט נראה לי סביר לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות ולהתרשם שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה תשובה ושאלה
רוני30/07/2014שלום שוב ד״ר מתתיהו,
קודם כל רציתי להגיד המון תודה על תשובתך המהירה
בתשובה לשאלתך העוברים שלי אינם חולקים שילייה ואינם זהים, לכל אחד שק ושילייה משלו. הריון אחרי IVF
אני מבינה שהבעיה לא נחשבת חמורה וניתנת לטיפול במידה ויתעורר צורך, וזה אכן מרגיע, השאלה שכרגע יותר מטרידה היא האם זה יכול להעיד על חלילה תסמונת כלשהי אצל העובר ? במיוחד בשל העובדה שבסקירה הראשונה היו ציסטות (cpc) במוח העובר שנעלמו עד הסקירה השנייה.
Cpc נחשב ממצא רך שאין לו משמעות מיוחדת אם נעלם מלבד העלאת סיכון מסוימת לתסמונות.
האם ידוע לך שהממצא שיש לעובר שלי בלב הוא גם ממצא רך ? האם יש קשר בין שני הממצאים ?
אני שבוע 32 (בת 34) ולכן נורא לחוצה לדעת אם יש מה לעשות....אם צריך לעשות מלבד הביקורת אצל הקרדיולוג כמובן.
תודה שוב
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה תשובה ושאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו31/07/2014הי
זו תופעה שכיחה ולא נראה לי שזה מעלה משמעותית הסיכוי לתסמונת דאון אך אם את חוששת כדאי ללכת לייעוץ גנטי שיעבור על כל הנתונים ויתן את דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות
רוני31/07/2014תודה רבה שוב על המענה המהיר
אכן התייעצתי היום בנוסף עם יועץ גנטי, אמר שמעלה את הסיכון במעט אבל מאחר ועשיתי בדיקת דם DNA עוברי שיצא תקין הסיכון הוא ממש ממש נמוך.
מקווה שיהיה בסדר ושבבדיקה הבאה של אקו לב לא ישתנה משהו לרעה
סופ״ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)