אקו לב עוברי - תאומים

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• אקו לב עוברי - תאומים
    רוני
    29/07/2014

שלום רב, הריון תאומים שבוע 32.
    שקיפות + 2 סקירות היו תקינות מלבד ציסטות בראש אחד העוברים שאמרו לנו ששכיח ויעבור עד הסקירה השנייה וכך היה.
    הרופאה החליטה לשלוח לאקו לב עוברי בגלל שזה תאומים ויש לי סכרת הריון
    באחד העוברים נמצא בצד ימין - sided fetus: mild+tricuspid regurgitation
    כל השאר רשום תקין. ויש הערה בעברית שרשום אי ספיקה בדרגה קלה +
    אמר שיש דליפה קלה בשסתום, אבל כל הלב ומבנה השסתום תקין לחלוטין.
    הרופא לא התרגש ורק אמר לבוא לביקורת עוד שבועיים שלוש.
    אני מאוד לחוצה כי קראתי שבעיות בלב יכולות לגרום מכל מיני תסמונות (במיוחד שזה אותו עובר שהיו לו ציסטות שעברו ) ולא עשיתי מי שפיר כי פחדתי מהפלה
    הרופא לא הסכים להרחיב ולהסביר יותר מידי רק אמר שזה לא נדיר ולבוא שוב.
    מה דעתך ? האם יש מה לעשות מעבר לביקורת נוספת ?
    האם זה יכול להעיד על משהו חמור ? ומה זה בכלל אומר שלעצמו ?
    תודה רבה רבה וסליחה על מפל השאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב עוברי - תאומים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקו לב עוברי - תאומים - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    30/07/2014

הי רוני
    דליפה קלה של המסתם הטריקוספידלי בעובר (וגם אחרי הלידה) היא תופעה שכיחה וברוב המקרים ללא משמעות. נאמר שמבנה המסתם תקין.
    האם אלו תאומים עם שילייה משותפת או שיליות נפרדות?
    נראה לי שבשלב זה אין סבה להילחץ וזה בהחלט נראה לי סביר לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות ולהתרשם שנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה תשובה ושאלה

רוני
    30/07/2014

שלום שוב ד״ר מתתיהו,
    קודם כל רציתי להגיד המון תודה על תשובתך המהירה
    בתשובה לשאלתך העוברים שלי אינם חולקים שילייה ואינם זהים, לכל אחד שק ושילייה משלו. הריון אחרי IVF
    אני מבינה שהבעיה לא נחשבת חמורה וניתנת לטיפול במידה ויתעורר צורך, וזה אכן מרגיע, השאלה שכרגע יותר מטרידה היא האם זה יכול להעיד על חלילה תסמונת כלשהי אצל העובר ? במיוחד בשל העובדה שבסקירה הראשונה היו ציסטות (cpc) במוח העובר שנעלמו עד הסקירה השנייה.
    Cpc נחשב ממצא רך שאין לו משמעות מיוחדת אם נעלם מלבד העלאת סיכון מסוימת לתסמונות.
    האם ידוע לך שהממצא שיש לעובר שלי בלב הוא גם ממצא רך ? האם יש קשר בין שני הממצאים ?
    אני שבוע 32 (בת 34) ולכן נורא לחוצה לדעת אם יש מה לעשות....אם צריך לעשות מלבד הביקורת אצל הקרדיולוג כמובן.

תודה שוב
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה תשובה ושאלה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    31/07/2014

הי
    זו תופעה שכיחה ולא נראה לי שזה מעלה משמעותית הסיכוי לתסמונת דאון אך אם את חוששת כדאי ללכת לייעוץ גנטי שיעבור על כל הנתונים ויתן את דעתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות

רוני
    31/07/2014

תודה רבה שוב על המענה המהיר
    אכן התייעצתי היום בנוסף עם יועץ גנטי, אמר שמעלה את הסיכון במעט אבל מאחר ועשיתי בדיקת דם DNA עוברי שיצא תקין הסיכון הוא ממש ממש נמוך.
    מקווה שיהיה בסדר ושבבדיקה הבאה של אקו לב לא ישתנה משהו לרעה

סופ״ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו