רחבה של הפרוזדור הימני, חדר ימני ועורק הריאה

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• רחבה של הפרוזדור הימני, חדר ימני ועורק הריאה
    ד``ר אברהם מתתיהו
    17/11/2014

שלום!
    כתבתי פה לפני כחודש על זה שרופאת ילדים בטיפת חלב אמרה שלבן שלי יש איוושה בלב. היינו אצל קרדיולוג ילדים והוא אמר שיש לו מום מולד בלב. זה התוצאות שהוא רשם: אקו דופלר צבע: מנח וחיבור תקינים לחללי הלב. נצפתה הרחבה של הפרוזדור הימני, חדר ימני ועורק הריאה. כמו כן נצפה חדר שמאלי צנוע במימדיו ובדיאסטולה 17 מ"מ, שורש האאורטה 9 מ"מ. תפקוד החדרים תקין, ללא הפרעה סגמנטרית, ללא היפרטרופיה. נמצא עיכוב קל בתנועת החייץ הבין חדרי. בזרימת המסתם המיטרלי E>A. אין חסימה תת מסתמית במוצא החדרים. התפקוד הדיאסטלי תקין: תבנית הזרימה הדיאסטולית במסתם המיטרלי תקינה.תמט אינספירטורי פיזיולוגי של הוריד הנבוב התחתון. מרקם, תנועה וזרימה תקינים במסתמים האאורטלי, המיטרלי והטריקוספידלי. נצתפה היצרות מתונה במסתם הריאתי עם מפל CW דופלר של 32 ממ"כ. מהירות זרימה זו מושפעת גם כן מהזרימה העודפת במסתם הריאתי על רקע הדלף משמאל לימין ברמת הפרוזדורים. נצפתה רגורגיטציה מזערית- פיזיולוגית במסתם הטריקוספידלי ובמסתם הריאתי. מפל הלחצים הסיסטולי במסתם הטריקוספידלי 18 ממ"כ. הלחץ הריאתי מוערך תקין.נצפה דלף מתון אך משמעותי משמאל לימין מבעד ל Secunudum ASD אשר קוטרו 9 מ"מ. כמו כן נצפה מסתם ע"ש אאוסטכיוס מפותח בפרוזדור ימין. לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. גודל תקין בשורש האאורטה. גודל וזרימה תקינים בקשת האאורטה השמאלית. מוצא תקין לעורקים הכלליים.
    הרופא אמר שאין הגבלות תפקודיות עם הבן שלי, תזונה, טיפול וחיסונים כמקובל. הנחה אותי ואת בעלי להתחסן נגד שפעת וכתב שיהיה צורך בבדיקות עוקבות כדי לקבוע את הצורך והתזמון להתערבות. אמר לחזור אליו כשהבן שלי יהיה בן 7 חודשים, עכשיו הוא בן 3 חודשים. רציתי לשאול האם יש סיכוי שהחור הזה יסגר לבד? לא ברור לי מה גודל החור, האם זה מסוכן? ומה סוג ההתערבות, ניתוח או צנתור? ובאיזה גיל לדעתך תיעשה ההתערבות במידה והוא גדל נורמאלי, עולה במשקל, אוכל טוב וכ'?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חור בלב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/11/2014

הי מאיה
    מדובר ב ASD לא קטן. יש חלק שנסגרים , לרוב בשנתיים או שלוש שנים ראשונות לחיים. מאחר והילדים אינם סובלים בשנים הראשונות, הנטייה היא לחכות. אם הפגם לא נסגר ונשאר משמעותי הולכים לסגירה בצנתור(אם השוליים מסביב מתאימים למטרייה ואם לא, אז ניתוח). אנו נוטים לעשות הצנתור בערך בגיל 5 שנים (אם כי יתכן שיש שנוהגים אחרת)
    בסה"כ הבעיה לא קשה ויש לה פתרונות טובים בצנתור או ניתוח ואז בד"כ הילד בריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד כמה שאלות

מאיה
    18/11/2014

הרופא שבדק אותו אמר להימנע ממקומות סגורים כמו קניונים וכדומה כדי שלא יחלה.. האם ההנחייה היא גם בקיץ ובכלל כל הזמן? ובמידה וינתחו אותו רק בגיל 5, גם צריך להיזהר ממקומות סגורים? ומה עם גן ילדים? נגיד בחורף המון ילדים חולים..

ועוד שאלה , הכפות ידיים של הבן שלי רוב הזמן לחות ובזמן יניקה הוא מזיע בראש, יש קשר לבעיה בלב?

תודה,

מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד כמה שאלות - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/11/2014

הי מאיה
    לרוב הילדים עם ASD אין כל תופעות קליניות. לדעתי את צריכה להתנהג אתו די רגיל. בחורף זה לא חכם להסתובב בין עשרות אנשים משתעלים, אך לדעתי לא צריך גם להגזים ולהשתדל לחיות די רגיל. נראה לי קצת מוקדם לגן.
    הזעה בראש או בכפות ידיים ללא קוצר נשימה ועם עליה תקינה במשקל, כנראה לא קשורה ללב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות

מאיה
    18/11/2014

התכוונתי לגן בהמשך, בינתיים אני איתו בבית לפחות עד 7,8 חודשים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו