מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשת אורטה ימניתשמרית23/12/2014
בני בן 4 חודשים עבר בדיקת CT ונמצא כי יש לו קשת אורטה ימנית וסובקלביאן אברנטי שדוחק את הקנה והושט. בנוסף ושט פעורה לאורך כל הדרך.
הוחלט לנתח אותו בשבועיים הקרובים, אני בחרדה נוראית, אשמח בבקשה אם תוכל לפרט לי על ממצאי ה CT מזה אומר סובקלויאן אברנטי? ומזה אומר ושט פעורה?
בנוסף אשמח אם תוכל לפרט לי על מהלך הניתוח? האם זה מוגדר ניתוח קשה? זמן החלמה? ורופאים מומלצים בתחום. תודה מראש, שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשת אורטה ימנית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/12/2014מצורפת תמונה של האנטומיה (אני מקוה שאכן תוכלי לראות אותה)
הקת הימנית באה מקדימה ואח"כ מימין ומאחור לקנה. כאשר העורק הסובקלביה יוצא בצורה אברנטית אחרון בקשת הימנית (במקום ראשון) הוא עובר מאחורי הקנה ויכל לעתים להווצר לחץ על הקנה. רק אם החולה סובל מקושי בנשימה או בליעה יש לעשות ניתוח לשחרר את הלחץ. זה לא נחשב ניתוח קשה ובד"כ נעשה בחתך בחזה השמאלי.
לא ברור לי למה התכוונו במושג ושט פעורה וכדאי שתשאלי את מי שנתן התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)