מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עובראלה07/01/2015
שלום ד"ר
אני בהריון שבוע 12.5 תאומים. אתמול בשקיפות העורפית ביצעו בדיקת דופק ובפעם הראשונה עם קול וגרף יפה. עובר אחד בעל דופק מהיר וחזק, והשני, דופק חלש וגם הגרף מאוד נמוך. זה היה מאוד בולט, הפער בין הדפקים ובקושי הספקתי לראות ולשמוע כי הבודק המשיך מהר הלאה.
האם יש משהו שאני יכולה לעשות כרגע כדי לבדוק את זה או לטפל בזה. אני יודעת מה ראיתי והדופק השני חלש ואני לא רוצה שיפספסו בעיה בגלל שזה תאומים.
תודה רבה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו07/01/2015הי אלה
נראה לי שזו שאלה לגניקולוג שבדק.
בדיקות הדופק נעשות לרוב ע"י טכניקה של דופלר ויכול להיות עניין טכני פשוט ללא כל בעיה.
אני מאמין שהרופא שעשה לך את הבדיקה יוכל בודאי לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלה07/01/2015הגניקולוג שבדק היה לא מיומן ומבועת מהבדיקה, ובכל זאת בעבור הראשון הדופק נראה תקין ומהיר ובשני אחר לגמרי. אבל אין לי מה לשאול אותו.
אני שואלת עקרונית, האם בשלב כזה (שבוע 12.5) במידה וחס וחלילה יש בעיה בדופק (חלש, איטי וכו'), האם נהוג לעשות משהו מלבד מעקב בסקירה המוקדמת בעוד שבועיים?
האם במידה ויש בעיה מפנים לקרדיולוג ילדים או עורכים לאישה בדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/01/2015אלה שלום
שוב אני אומר שלדעתי זה היה עניין טכני. אם את מרגישה לא נוח עם העניין ואם את לא סומכת על הרופא שבדק, מציע לחזור על הבדיקה אצל מישהו אחר.
לא נראה לי שיש צורך בכל מקרה בהתערבות של קרדיולוג ילדים בשלב כזה מוקדם.
במדה ויהיו שאלות לגבי המבנה והתפקוד של הלב מאוחר יותר אפשר יהיה לעשות אקו לב עובר (לא מעט ממקרי התאומים מופנים בכל מקרה לבדיקה זו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מתיתיהו
אלה11/01/2015שלום
קבעתי תור לבדיקה נוספת ובסוף החלטתי לא ללכת. גם יותר מדי בדיקות ולחיצות וכאלה זה מיותר, ואני מקבלת את דעתך שסביר שהז היה עניין טכני.
אני אחכ הלסקירה המוקדמת בעוד שבועיים.
אבל כדי להבין - בבדיקה של העובר השני הופיע גרף נמוך מהראשון (הקווים היורדים ועולים האלה היו נמוכים מאוד ביחס לעובר הראשון) והכל נשמע חלש ואיטי יותר, כמו סחף כזה. זה הגיוני שפשוט הדופלר לא הונח במקום הנכון רחוק מהלב - גם כשהגרף נמוך או שבמקרה והדופלר רחוק - הגרף עדיין גבוה כי הקצב גבוה ורק שומעים חלש יותר וכו'?
תודה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לד"ר מתיתיהו - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/01/2015הי
לא ראיתי הבדיקה אך בעקרון, בטכניקה של דופלר, כוון הזרימה הוא מאד חשוב. אם דוגמים כלי דם שבו הזרימה מתקרבת או מתרחקת מהמתמר יהיה רשום יפה וחזק, לעומת זאת אם הזרימה היא מאונכת למתמר הרשום יותר נמוך וחלש. כנראה שזה מה שהיה בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! לגבי סקירת מערכות
אלה12/01/2015הבנתי שבקופח מבצעים א. סאונד שבודק מספר איברים וזו לא ממש סקירה, ואילו באופן פרטי מבצעים בדיקה קפדנית יותר, בכלל וגם בהתייחס לנושא הלב - האם בבדיקה פרטית לתאומים אכן יש יותר מידע מפורט בעניין הלב?
ומשתי הבדיקות איזו היית ממליץ לבצע באופן מורחב המוקדמת או המאוחרת (בהיבט של הלב)?
וההסברים שלך מאוד עוזרים, סופסוף רופא שמסביר ומפרט בגובה העיניים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה! לגבי סקירת מערכות - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/01/2015קשה לי להתייחס לסקירות כי אני לא עושה אותם. הגניקולוגים מבצעים.
לגבי אקו לב עובר, שכיח שעושים בתאומים. שבוע 23 בד"כ אפשר לראות לא רע את הלבבות של התאומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)