מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מום לבבי והמוגלובין נמוךטלי11/02/2015
שלום,
יש לי תינוק בן שנה וחדשיים עם ASD, VSD, קוארקטציה של האאורטה וקשת ימנית.
הבן שלי לא סימפטומטי ולכן אנחנו במעק קרדיולוג ילדים אחת לחדשיים שלושה. בנוסף בגיל 5 חדשים התפתח יתר לחץ דם ריאתי, אך כאמור ללא סימפטומים.
במסגרת ספירת דם של גיל שנה התגלה המוגלובין 10.2 רופא הילדים המליץ על טיפול בטיפות ברזל 16 טיפות ליום והיום כעבור חדשיים ההמוגלובין 9.4.
האם יתכן קשר בין המומים הלבביים וההמוגלובין? האם יכול להצביע על החמרה במצב הלבבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מום לבבי והמוגלובין נמוך - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/02/2015הי טלי
אם מדובר בילד אסימפטומטי ללא אי ספיקת לב או כחלון, לא נראה לי שיש קשר ישיר לרמת ההמוגלובין ויש לחפש סבה אחרת.
(אני לא נכנס לנושא הלבבי אך לא ברור לי מדוע התפתח יתר לחץ ראתי בגיל 5 חודשים?
האם ה VSD גדול?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לרופאים שלו לא ברור
טלי12/02/2015מדוע התפתח יתר לחץ דם ריאתי. ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחזרה לאנמיה
טלי12/02/2015מה היית עוד בודק?
תודה על התשובה המהירה; -)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בחזרה לאנמיה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/02/2015הי
לגבי האנמיה, רופא הילדים ידע איזה בדיקות לעשות לצורך ברור.
אותי מטריד יותר נושא הלחץ הראתי המוגבר. האם יש לך תשובה מפורטת של אקו לב לאחרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
להלן האקו האחרון - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/02/20151. האם בשורה השניה התכוונת ל moderate-large size ASD
2. האם נכתב מה מפל הלחצים על פני ה VSD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאקו האחרון
טלי13/02/20151. אכן בשורה השניה ASD
2. לגבי הVSD כתוב:
small-moderate size (3-4 mm) perimembranous VSD with small-moderate + lt to rt shunt
LV-RV gradient is 50 mmHg
tricuspid valae tissue partially occluding the VSD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האקו האחרון - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו15/02/2015אם יש מפל של 50 ממ"כ על ה VSD אז אין כנראה לחץ מאד גבוה בצד ימין וזה מרגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו אחרון
טלי15/02/2015אני משערת שבגלל זה אנחנו רק במעקב בלי שום התערבות....
עוד יומיים יש ביקורת . נראה אם יש התפתחויות חדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)