מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- vsdאלון22/02/2015
שלום
אני נולדתי עם TOF
אשתי בשבוע 15+1 והיינו אתמול בסקירה ראשונה. העובר נמצא בגדול התקין ולא נראו כלל פתולוגיות מלבד "חשד לפגם במחיצה הבין חדרתית העליונה (ממברנוזי) ללא הדגמת דלף. שאר הלב בשלב זה נראה תקין לגמרי.
אנחנו כמובן מאוד לא רגועים למרות שהרופא הדגיש שזהו חשד ולא אבחנה סופית. קבענו אקו לשבוע 20 אך עד אז נשמח לעזרה במספר שאלות:
1) האם יכול להיות שזה גם TOF למרות ששאר חלקי הלב נראים בשלב זה תקינים? אני יודע שב TOF ה VSD נמצא באזור העליון, כמו שרואים אצל העובר...
2) האם יכול להיות שזה מקרי לגמרי ואין קשר בין המקרי שלי למקרה של העובר?
3) במידה וזה אכן רק VSD , האם באזור (ממברנוזי) זה הוא יכול להיסגר מעצמו או רק על ידי ניתוח?
נשמח לתשובה בהקדם.
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/02/2015הי אלון
ראיתי הרבה מקרים שחשבו בסקירה מוקדמת שיש VSD והתברר בהמשך שאין.(האזור הגבוה של המחיצה הוא קרומי ודק כמו ניר ונראה לעתים שיש שם חסר).
נראה לי שכדאי להדחיק את כל השאלות לאחר הבדיקה של אקו לב עובר שיש סכוי לא מבוטל שתהיה תקינה.
פשוט אין טעם בכל הדיון כרגע ואין טעם בכל הלחץ מסביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהvsd
אלון22/02/2015תודה על תגובתך המהירה
הלחץ שלנו כמובן נובע בגלל המום שלי... לי ידוע שאצלי גם היה VSD בחלק העליון... חוששים מאולי זה רק מה שראו כרגע.
מצורפת תמונה מהסקירה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
vsd - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/02/2015לא ניתן להגיד דבר מהתמונה.
חכה לאקו לב עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)