vsd

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• vsd
    אלון
    22/02/2015

שלום
    אני נולדתי עם TOF
    אשתי בשבוע 15+1 והיינו אתמול בסקירה ראשונה. העובר נמצא בגדול התקין ולא נראו כלל פתולוגיות מלבד "חשד לפגם במחיצה הבין חדרתית העליונה (ממברנוזי) ללא הדגמת דלף. שאר הלב בשלב זה נראה תקין לגמרי.
    אנחנו כמובן מאוד לא רגועים למרות שהרופא הדגיש שזהו חשד ולא אבחנה סופית. קבענו אקו לשבוע 20 אך עד אז נשמח לעזרה במספר שאלות:
    1) האם יכול להיות שזה גם TOF למרות ששאר חלקי הלב נראים בשלב זה תקינים? אני יודע שב TOF ה VSD נמצא באזור העליון, כמו שרואים אצל העובר...
    2) האם יכול להיות שזה מקרי לגמרי ואין קשר בין המקרי שלי למקרה של העובר?
    3) במידה וזה אכן רק VSD , האם באזור (ממברנוזי) זה הוא יכול להיסגר מעצמו או רק על ידי ניתוח?
    נשמח לתשובה בהקדם.
    אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    vsd

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• vsd - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    22/02/2015

הי אלון
    ראיתי הרבה מקרים שחשבו בסקירה מוקדמת שיש VSD והתברר בהמשך שאין.(האזור הגבוה של המחיצה הוא קרומי ודק כמו ניר ונראה לעתים שיש שם חסר).
    נראה לי שכדאי להדחיק את כל השאלות לאחר הבדיקה של אקו לב עובר שיש סכוי לא מבוטל שתהיה תקינה.
    פשוט אין טעם בכל הדיון כרגע ואין טעם בכל הלחץ מסביב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vsd

אלון
    22/02/2015

תודה על תגובתך המהירה
    הלחץ שלנו כמובן נובע בגלל המום שלי... לי ידוע שאצלי גם היה VSD בחלק העליון... חוששים מאולי זה רק מה שראו כרגע.
    מצורפת תמונה מהסקירה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vsd - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    22/02/2015

לא ניתן להגיד דבר מהתמונה.
    חכה לאקו לב עובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו