מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חדר שמאל מעט קטן מימיןרבקה12/04/2015
שלום
אני כרגע בשבוע 24+2 בסקירה המאוחרת אובחן כי ישנה נקודה לבנה בלב ובנוסף חדר שמאל מעט קטן מחדר ימין.בהמלצת הרופא הופנתי לאקו לב ויעוץ גנטי אך רציתי לדעת האם יש סיבה לדאגה והאם זהו דבר שיכול להשתנות ביחד עם התפתחות העובר בהתחשב שנותרו עוד 16 שבועות
אני בת 34 וזהו הריון שלישי.
תודה אשמח לתשובה כנה ומפורטת.??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדר שמאל מעט קטן מימין - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/04/2015הי רבקה.
מוקד אקוגני (נקודה לבנה בד"כ בחדר שמאל) הוא ממצא שכיח ללא משמעות מבחינת הלב. הוא מעלה במקצת את הסיכוי לתסמונת דאון אך אם אין סמנים סטטיסטיים נוספים אינו סיבה לדאגה או לבצוע דקור מי שפיר.
הבדלים קלים בגודל של החדרים שכיח ובד"כ אינו בעייתי. הבדלים משמעותיים יכולים לרמז על בעיה לבבית .
כדאי להתרשם יותר מהלב בבדיקת אקו לב עובר (ולעתים צריך לחזור על הבדיקה בשלב מאוחר יותר לראות אם ההבדלים בגודל יציבים או מחמירים) אך בשלב זה לא נראה לי שצריך לדאוג יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)