מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום ד"ר מתיתיהו...שאלהעדי04/06/2015
לביתי היקרה יש תאריך לסגירת ASD ככל הנראה בצינתור ל- 30/7/15 בשניידר. המעקב אחר הASD החל בגיל שנתיים וחצי ועד היום (בת שבע וחצי) לא שיתפתי אותה בעניין חוץ מלהגיד לה ש"רק רוצים לבדוק שהכל בסדר" והעברתי עניין...
בקרוב אצטרך להגיד משהו ואני לא יודעת מה להגיד ומתי...
ביתי ילדה חכמה ונבונה שאין לי רצון לשקר לה...בפעם האחרונה (לפני חצי שנה) היא שאלה "אמא למה אנחנו כל פעם באים לפה"? אמרתי לה שבהזדמנות אסביר לה ושוב העברתי עניין...
לא יודעת אם להסביר לה בדיוק את העניין או מה לעשות על מנת שלא לגרום לה למצב רוח מדוכדך שכן מדובר ב-לב...והיא יכולה לתפוס את זה כמשהו גדול...
לא יודעת מתי להגיד לה (כמה זמן לפני)...
האם אולי יש לכם איזה עיצה בעניין לתת לי? תודה רבה מעומק הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום ד"ר מתיתיהו...שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/06/2015הי
כל ילד מגיב אחרת אבל אומר לך את דעתי.
הפעולה של סגירת ASD בצנתור אינה כל כך טראומתית, נעשית בהרדמה כללית והילד משתחרר למחרת ללא הרבה כאב וחוזר לתפקוד רגיל מהר מאד (לעומת ניתוח שהוא הרבה יותר טראומתי).
לילדה בגיל זה אפשר לרוב להסביר שיש לה בעיה קטנה בלב שצריך לתקן, אפשר להראות לה את הבעיה בציור ולהסביר לה על הפעולה ולהגיד לה שהיא תישן ולא תרגיש דבר. אפשר להיעזר בקרדיולוג שיסביר לה על הפעולה.
נראה לי שעדיף לעשות זאת לפחות מספר ימים לפני הצנתור.
לקחת אותה לחדר צינתורים בלי הסבר ובהפתעה, לדעתי זו טעות גדולה.
אפשרות נוספת היא לעשות זאת בעזרת פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר. עזרת לי מאוד!
עדי07/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)