שלום ד"ר מתיתיהו...שאלה

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר מתיתיהו...שאלה
    עדי
    04/06/2015

לביתי היקרה יש תאריך לסגירת ASD ככל הנראה בצינתור ל- 30/7/15 בשניידר. המעקב אחר הASD החל בגיל שנתיים וחצי ועד היום (בת שבע וחצי) לא שיתפתי אותה בעניין חוץ מלהגיד לה ש"רק רוצים לבדוק שהכל בסדר" והעברתי עניין...
    בקרוב אצטרך להגיד משהו ואני לא יודעת מה להגיד ומתי...
    ביתי ילדה חכמה ונבונה שאין לי רצון לשקר לה...בפעם האחרונה (לפני חצי שנה) היא שאלה "אמא למה אנחנו כל פעם באים לפה"? אמרתי לה שבהזדמנות אסביר לה ושוב העברתי עניין...
    לא יודעת אם להסביר לה בדיוק את העניין או מה לעשות על מנת שלא לגרום לה למצב רוח מדוכדך שכן מדובר ב-לב...והיא יכולה לתפוס את זה כמשהו גדול...
    לא יודעת מתי להגיד לה (כמה זמן לפני)...
    האם אולי יש לכם איזה עיצה בעניין לתת לי? תודה רבה מעומק הלב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר מתיתיהו...שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר מתיתיהו...שאלה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/06/2015

הי
    כל ילד מגיב אחרת אבל אומר לך את דעתי.
    הפעולה של סגירת ASD בצנתור אינה כל כך טראומתית, נעשית בהרדמה כללית והילד משתחרר למחרת ללא הרבה כאב וחוזר לתפקוד רגיל מהר מאד (לעומת ניתוח שהוא הרבה יותר טראומתי).
    לילדה בגיל זה אפשר לרוב להסביר שיש לה בעיה קטנה בלב שצריך לתקן, אפשר להראות לה את הבעיה בציור ולהסביר לה על הפעולה ולהגיד לה שהיא תישן ולא תרגיש דבר. אפשר להיעזר בקרדיולוג שיסביר לה על הפעולה.
    נראה לי שעדיף לעשות זאת לפחות מספר ימים לפני הצנתור.
    לקחת אותה לחדר צינתורים בלי הסבר ובהפתעה, לדעתי זו טעות גדולה.
    אפשרות נוספת היא לעשות זאת בעזרת פסיכולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר. עזרת לי מאוד!

עדי
    07/06/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו