מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אספירין וסינדרום רייויקי27/08/2015
שלום רב
בני בן שנה ו7. חלה לפני שבוע במחלת הקוואסאקי. קיבל IVIG ביום ראשון ושני השבוע (היום העשירי למחלה) וממשיך לקחת אספירין 50 מג. האקו לב/אקג נכון ליום העשירי למחלה תקין.
הוא אמור להכנס לראשונה לגן ביום שלישי הקרוב ואני מאד מודאגת משום שהרופאה אמרה לי שבגלל שנוטל אספירין, אם יחשף למחלה זיהומית כגון שפעת או אבעבועות זה יכול להיות מסוכן בגלל סינדרום ריי (לא הספקנו לחסן אותו עדיין ועכשיו בגלל ה IVIG אסור לחסנו)
האם כדאי לדחות את מועד כניסתו לגן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אספירין וסינדרום ריי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/08/2015ויקי שלום
1.אני מניח שהוא קבל בעבר בגיל שנה כבר חסון לאבעבועות.
2. זה עתה מתחילים עם החיסונים לשפעת(החסון המומת)
3 . אני מניח שלא נמצאו אנאוריזמות בקורונרים ואז מומלץ טפול באספירין במנון נמוך ל 6-8 שבועות
4. אחרי IVIG לדעתי אין מניעה לקחת את החיסון המומות לשפעת.(יש בעיה יותר בחיסונים עם וירוס חי מוחלש ויש המלצה של היצרן לא לתת חיסון לאבעבועות בזמן מתן אספירין)
5. תסמונת ריי היא נדירה מאד
לכן לפי דעתי ובשיחה גם עם מומחה למחלות זהומיות ממליץ: כעת חיסון מומת לשפעת לילד ולשאר המשפחה ולדעתי אין סבה לדחות את הגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הספקנו לחסן לאבעבועות
ויקי30/08/2015שלום ותודה על התגובה
לצערי הרב לא הספקנו לחסן לאבעבועות. התור נדחה כל פעם כי היה חולה ולא היו תורים בתחנת טיפת חלב העמוסה שלנו... האם זה משנה את החלטתך?
לגבי חיסון השפעת, הרופאה בבית החולים אמרה שכולנו נתחסן חוץ מהילד כי לא רמוי להתחסן בחודש-חודשיים הראשונים... האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא הספקנו לחסן לאבעבועות - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/09/2015לגבי השפעת, עד כמה שאני מבין אין בעיה לתת חיסון מומת גם לילד.
לגבי האבעבועות והאספירין , יש לזכור שה IVIG נותן הגנה מסוימת מפני זיהום באבעבועות (זו אחת הסבות שהחיסון לא יעיל לעתים אחרי IVIG). אורך הטיפול באספירין לאחר ירידת מדדי הדלקת הוא כאמור 6-8 שבועות.
הסיכוי שהוא יחלה במחלה זו בתקופה הזו הוא קטן, כך שלדעתי יכול ללכת לגן ולהמשיך אספירין. אפשרות שנייה (יש לשאול את הקרדיולוג ילדים שמכיר את הילד), אם אין מדדי דלקת ואין מעורבות קורונרית, פשוט להפסיק האספירין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - הזעה מרובה
ויקי03/09/2015שלום רב
ראשית תודה רבה על תשובתך
יש לי שאלה נוספת, בשבועיים האחרונים, מאז האשפוז, בני לעיתים מזיע בצורה מאד קיצונית עד כדי כך ששיערו רטב (מזיע בעיקר בראש אך גם בכל הגוף). ללא כל ספק, לא הזיע כך קודם. האם זו תופעת לוואי של האספירין או שזה קשור למחלה עצמה? האם יש מקום לדאגה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)