מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות חשובה בנוגע לvsdמיכל10/09/2015
שלום רב,
אני בשבוע 31
באקו אתמול נצפה vsd בגודל 5 מ"מ
יש לציין כי גדל מהאקו האחרון שהיה 3 מ"מ.
הרופא הכניס אותו לקטגוריה vds בינוני עד גדול.
ציפ גנטי יצא תקין.
אמר שנתחיל עם טיפול תרופתי וניתן לו הזדמנות להיסגר.
למרות שיש דעה רווחת שvsd הוא מום לבבי קל ,
הרי שלתת לילד בן כמה ימים תרופות יכול לפתח המון תופעות לוואי מסביב ואין לזה סוף.
1. אם יש החמרה זה אומר שהסיכויים שיסגר קטנים?
2. אם עושים צנטןר או ניתוח עדיין יהיה חייב אנטיביוטיקה כל החיים?
3. במידה ויסגר, האם יש סיכוי שיחזור?
האם אני מביאה ילד חולה שיהיה תלוי בתרופות, בביקורים תמידיים אצל רופאים, שיסבול במהלך חייו מכאבים ותופעות לוואי?
אני ממש מרגישה אשמה שאני מביאה ילד כזה לעולם ושהוא ישנא אותי על כך ??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות חשובה בנוגע לvsd - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/09/2015הי מיכל
לגבי השאלות:
1. באופן כללי ככל שה VSD גדול יותר , הסיכוי שייסגר ספונטנית הוא קטן יותר אך לגבי המקרה הבודד איננו יודעים בוודאות, יש גם פגמים גדולים שנסגרים ויש קטנים שלא נסגרים לבד.
2. אם סוגרים הפגם בניתוח או בצנתור בהצלחה, הוא אינו חוזר ברוב הגדול של המקרים (לעתים מאד נדירות נפתח הטלאי שהכירורג שם אך זה מצב זניח מבחינת שכיחות)
3 אין צורך באנטיביוטיקה לא לפני ולא אחרי הניתוח לאורך זמן
בהנחה שמדובר רק ב VSD והברור הגנטי תקין, רוב הגדול של הילדים יהיו בסוף בסדר.(אם ספונטנית או בעזרת צנתור או ניתוח)
יש לנו במעקב ילדים רבים כאלה ואין סבה להיות כל כך פסימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אם אפשר, עוד משהו ששכחתי..
מיכל11/09/2015המון תודה על התשובות!!!
זה בסדר, אני לא חייה בעולם דמיוני שזה יסגר לבד.
5 מ"מ , שזה 2/3 זה אומר שזה מעל 60% מהאורך , כלומר מדובר ב vsd גדול.
זה מה יש.
אין לי מה לעשות נגד זה.
השאלה רק עד הניתוח או הצינטור שעתיד לבוא,
מפחדת שאפספס משהו ולא אשים לב אם יהיה במצוקה.
1. האם יש תופעות מסויימות שעלי לשים לב אליהם שאם אני רואה שזה קורה לו אז מיד לגשת למיון?
2. יש סיכויים שבזמן בכי חזק , כמו הברית שמחכה לו בשעה טובה, הוא יתעלף כי הלב לא יעמוד בבכי כזה?
3. האם צריך אנטיביוטיקה לפני או אחרי ברית? כי מדובר ב"התעסקות עם דם"
4. איך גוף כזה קטן ישרוד את כל התרופות שהוא יקבל לאיזון הלב עד שיחליטו לעשות ניתוח או צנטור?
מה עם כל התופעות לוואי של כל התרופות על גוף כזה קטן? איך הם שורדים את זה? עוזרים ללב ומצד שני יתפתחו לו בעיות נוספות בעקבות התרופות?
ד"ר,
סליחה,
אני פשוט לא עומדת בזה ????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. אם אפשר, עוד משהו ששכחתי.. - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/09/2015מיכל שלום.
גם במקרים של VSD גדול אין סימפטומים משמעותיים ב3-4 שבועות ראשונים לחיים כי יש תנגודת ראתית עדיין מספיק גבוהה שמונעת דלף גדול לכוון הראות. בהמשך בהדרגה אם הפגם לא קטן ספונטנית, מופיעה נשימה מהירה, התעייפות באוכל והזעה מרובה בזמן האוכל, לעתים קושי לעלות היטב במשקל. לא צפוי שום דבר פתאומי ואין צורך בכל אנטיביוטיקה.
אם וכאשר מופיעים הסמנים שתארתי אנו נותנים לעתים תרופות כמו משתנים , להקל מעט על התינוק אך אם הפגם לא נהיה קטן יותר, לרוב לא מחכים הרבה ולקראת גיל
3-6 חודשים הולכים לניתוח.
יש לנו הרבה מאד ילדים שעברו המהלך הזה ונותחו ומזמן שכחו שהיתה להם בעיה.
במדה והפגם קטן ואין סימנים קליניים והלחץ הראתי אינו גבוה, מסתפקים במעקב תקופה יותר ארוכה , אולי הפגם יקטן עוד או ייסגר.
אין כל בעיה בברית כי כמו שאמרתי בגיל 8 ימים אין כל סמפטומים בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות והאיכפתיות!!!
מיכל12/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי קבוצת תמיכה
מיכל13/09/2015כל הזמן צצות לי עוד שאלות..
האם אתה מכיר ארגון/ איזה גוף
שאוכל "לחפור" להם שם עם השאלות שצצות לי כל הזמן?
כי כבר לא נעים לי לשאול אותך עוד ??
אני פשוט כבר מנסה להתכונן נפשית לניתוח בסביבות גיל 4 חודשים.
אין לי אפשרות ללכת לרופא פרטי בגלל מצב כלכלי ואני חושבת על להתחיל לראות איך אני מארגנת כסף לניתוח.
אני בקופת חולים מאוחדת.
שאלה שמטרידה אותי פתאום.
*ק היום קלטתי שניתוחים עולים גם כסף מלבד היותם סכנה לחיים.
כמה עולים ניתוחים מהסוג הזה בדרך כלל לא באופן פרטי?
והאם הקופה אמורה להשתתף?
אין לנו ביטוח בריאות פרטי.
רק רגיל..
מה שנותנת הקופה.
אני מחפשת קבוצת תמיכה כי ממש קשה לי עם זה.
אתה מכיר?
תוכל בבקשה להמליץ?
*אתה כל הזמן חוזר על זה שזה ניתוח לא מבןהך ו vsd גם אם הוא גדול הוא לא מום קשה,
אך ניתוח לב פתוח זה ניתוח לב פתוח.
זו חדירה לאיבר הכי משמעותי בגוף.
איך אפשר להגיד שזה "שטויות" ואין מה לדאוג? ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לגבי קבוצת תמיכה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/09/2015הי
אין צורך להוציא אגורה!
הכל ממומן ע"י המערכת הציבורית.
למרות שזה ניתוח לב פתוח, ההצלחות טובות , מעל 95% הצלחה.
אין לי כל בעיה שתשאלי הלאה עוד, אשמח לענות.
אם את מעוניינת אני מוכן לקשר אותך למשפחה שעברה התהליך.
אם כן שלחי לי הודעה עם טלפון שלך ל MAIL האישי שלי (מופיע באתר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהההה
מיכל13/09/2015המון תודה!!!
אני לא רגילה לאנשים שנחמדים ככה סתם רק כי איכפת להם.
אז תודה לך.?
אתה גם מנתח?
אם כן באיזה בית חולים?
האם בשבוע הראשון אחרי הלידה אוכל לבוא איתו אליך לבדיקת אקו לב להערכת מצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודהההה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/09/2015
אני עובד רוב הזמן בקפלן ברחובות. אני קרדיולוג ילדים. (קרדיולוג ילדים בודק ועוקב אחרי הילדים, עושה אקו ומחליט אם ומתי לשלוח לטיפולים נוספים כמו צנתורים שאנו מבצעים או לניתוח שמבוצע ע"י מנתח לב ילדים (שהוא מקצוע אחר).
שיהיה בהצלחה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה.בשורות טובותלכל ילדי העולם
מיכל13/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קרה אי פעם?
מיכל15/09/2015שלום ד"ר,
שאלה קטנה (גדולה)
,
1. מהניסיון הרב שלך בתחום,
קרה פעם ש:
גם בסקירת מערכות מוקדמת
גם במאוחרת
גם בבדיקת פעמיים אקו לב חודש אחרי חודש
הכל הראה שיש VSD ,
ומבדיקה לבדיקה זה גדל והראה החמרה,
ואחרי שתינוק נולד לא היה בכלל זכר למום?
כלומר זה היה טעות?
2. האם אי פעם היו מקרים שהמליצו על הפסקת הריון בשל VSD גדול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם קרה אי פעם? - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו15/09/2015הי
אין אדם שחף מטעויות. VSD הוא דבר שאפשר לפספס וגם לעתים לחשוב שיש VSD כאשר אין (יש אזור במחיצה הבין חדרית שהוא מאד דק, כמו קרום ולעתים נראה באקו כאילו יש שם חסר), אך אם מדובר בפגם גדול, רוב הסיכויים שאין טעות. אם יש לך ספק או רוצה להרגיש נוח יותר לגבי האבחנה, אפשר ללכת למישהו נוסף שיעשה אקו לב עובר.
בדרך כלל VSD ללא בעיה גנטית ברקע לרוב נוהגים להמשיך ההריון אך אני מניח שהיו בודדים שהתעקשו והפסיקו הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודההההההה
מיכל10/10/2015ד"ר, שלום!!!
בהמשך לביקור שלי אצלך אתמול,
רציתי להגיד,
שלא משנה מה תהיה תוצאה סופית אחרי הלידה,
נכון להיום סוף סוף יש לי הקלה!!!
ויש לי כמה שבועות להנות מההריון
ללא חששות ודאגות עד (הלידה).
תודה לך!!!!
כבר כמעט חצי שנה, משבוע 15 ,
שגילו את ה vsd אני לא באמת חייה..
מתפקדת כמו זומבי..
ועכשיו סוף סוף יש לי אוויר לנשום.
להנות....
תודה תודה תודהההה ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)