interrupted ivc

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• interrupted ivc
    חסוי
    22/10/2015

שלום,

יש לי ילד בן 6 שיש לו interrupted ivc

אבחנו את זה באחת מהבדיקות שעשיתי כשהייתי בהריון

לאחר מעקבים הבנתי כי אין לזה משמעות במהלך החיים הצעירים שלו

1.ובכל זאת האם יש משהו אליו אני צריכה לשים לב בשוטף, בבית הספר בנוגע לזה ?

2. האם מבחינת ביטוח רפואי כדאי לי לשים דגש למשהו בעקבות האבחון הזה ?

3. האם זה יוריד לו פרופיל בצבא?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    interrupted ivc

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• interrupted ivc - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    26/10/2015

הי
    INTERRUPTED IVC הוא מצב לא שכיח של שוני בצורת ההחזר הוורידי מהחלק התחתון של הגוף לכוון הלב הימני. יש חסר החלק הכבדי של ה IVC והוא ממשיך מאחורי הלב דרך ורידים כמו אזיגוס או המיאזיגוס ומתנקז ל SVC ולבסוף מגיע למקום הנכון (פרוזדור ימין) במקרים אלה וורידי הכבד מתנקזים ישירות לפרוזדור ימין.
    אנומליה זו יכולה לבוא עם מומי לב בדרגות חומרה שונות (ואז התסמינים לפי חומרת מום הלב) או להופיע בצורה מבודדת (כמו במקרה שלכם אני מניח)
    יש מקרים שהתופעה קשורה לפוליספלניה (ריבוי טחולים שלעתים לא מתפקדים היטב) ולכן לעתים חשיפה יותר לזיהומים.
    תוארה גם שכיחות מעט יותר גבוה של DVT (טרומבוזה , קריש דם, של הוורידים העמוקים ברגליים)
    אך בסה"כ רוב הילדים עם הצורה המבודדת הם ללא תופעות קליניות ולכן איני חושב שיש לכן חשיבות רבה מבחינה ביטוחית או מבחינת הצבא.
    אין לי ספק שיש אנשים שיש להם הממצא הנ"ל וחיים כל ימיהם בלי לדעת על כך. יש חשיבות למידע גם במקרים של פרוצדורות חודרניות מסוימות כמו למשל צנתור לב ימני, כי הגישה מלמטה ללב היא שונה ויותר מורכבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו